VREMEA 1 MAI la MARE ŞI MUNTE: Ploi, tunete, fulgere şi reprize de soare pentru grătare

VREMEA 1 MAI la MARE ŞI MUNTE: Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile, vremea urmând că fie, în continuare, instabilă şi rece
Filip Stan
30 apr. 2014, 06:40
VREMEA 1 MAI la MARE ŞI MUNTE: Ploi, tunete, fulgere şi reprize de soare pentru grătare

VREMEA 1 MAI la MARE ŞI MUNTE VREMEA 1 MAI

Prima zi a lunii mai vine cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza, în celelate zone. Izolat este posibil să cadă grindina, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade pe litoral şi în depresiuni şi 22…23 de grade, local, la câmpie. Dimineaţa, în sud-est, va fi putina ceaţă.

VREMEA 1 MAI BUCUREŞTI. Joi, soarele va imparti cerul cu norii şi, mai ales după-amiaza, vom avea nevoie de umbrele pentru că vor fi ploi slabe, de scurtă durată.  Vântul adie uşor, iar maximă termică va fi de 21…22 de grade.

VREMEA 2 MAI. Vineri, vremea rămâne în general instabilă. Nori ameninţători vor acoperi cerul în partea de sud-vest a ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În rest se arată şi soarele, din când în când, iar manifestările de instabilitate atmosferică îşi vor face apariţia pe arii restrânse, mai ales după-amiază. Şi în această zi nu este exclus să cadă grindină, iar amiază vine cu temperaturi de la 16…17 grade pe litoral şi în depresiuni până la 22…23 de grade, local, în zonele de câmpie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, locuitorii Capitalei trebuie să se pregătească pentru reprize de ploaie, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt. Se va arată totuşi şi soarele, astfel că termometrele vor strânge aproximativ 22 de grade.

VREMEA 1 MAI. Şi ultimele două zile ale minivacantei de 1 mai, dar şi cele de la începutul săptămânii viitoare vin cu ploi pe arii extinse în majoritatea regiunilor, mai ales după-amiaza şi noaptea. Vor fi mai ales averse, însoţite de tunete, fulgere şi unele intensificări ale vântului. Ceva mai ferită se va dovedi a fi partea de sud-est, unde ploile îşi vor face apariţia izolat. Sâmbătă, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 23 de grade, iar începând cu ziua de duminică termometrele mai pierd câteva grade.

VREMEA 1 MAI MARE

În Dobrogea, în condițiile creșterii treptate a valorilor termice, la sfârșitul primei săptămâni vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime diurne în jurul unei medii de 21 grade și minime nocturne, în medie, de 11-13 grade. În primele zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimți o răcire de 2-3 grade, însă, ulterior, valorile de temperatura vor fi în creștere ușoara si treptata mai ales la valorile maxime diurne, care vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade.

Ploi slabe și în general de scurtă durată se vor semnala cu o probabilitate mai mare pe 30 aprilie și, din nou, după data de 4 mai.

VREMEA 1 MAI MUNTE

Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în fiecare zi, iar în jurul datei de 4 mai sunt posibile, la nivel local, cantități de apă mai importante.

La munte, până pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12-13 grade și a minimelor de 3-5 grade. Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5 — 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade și minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 și 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2-3 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitații se va menține permanent ridicată, iar cantități mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'