Soluţii la îndemâna oricui pentru a scăpa de mirosul neplăcut al corpului

Să fim sinceri: din când în când, în anumite momente, toţi mirosim neplăcut. Deşi punem pe seama temperaturii crescute mirosul neplăcut al corpului, putem preveni apariţia lui dacă avem mai multa grijă!
Romania TV
05 mai 2014, 05:45
Soluţii la îndemâna oricui pentru a scăpa de mirosul neplăcut al corpului

Pe de alta parte, sunt persoane se confrunta deseori si momente stanjenitoare din cauza transpiratiei, indiferent de vremea de afara. Uneori, mirosul neplacut nu este generat de o igiena deficitara, ci de alti factori. Cunoasterea acestora ne poate ajuta sa prevenin astfel de situatii stanjenitoare!

Pasul 1: sapunul si apa

Evident, primul pas in ingrijirea corporala tine de folosirea zilnica a apei si a sapunului. Acestea sunt principala arma impotriva dezvoltarii bacteriilor in zone delicate precum subratul, spatele genunchiului, zona inghinala, dar si alte zone in care cutele de piele se suprapun. O greseala destul de comuna in igiena corporala este spalatul necorespunzator sau insuficient. Spre exemplu, exista destule persoane care fac dus seara, dar a doua zi dimineata, cand se trezesc si pleaca de acasa, nu se mai spala in zonele delicate, iar pe parcursul zilei ajung sa fie ele deranjate sau sa deranjeze pe altii cu mirosul neplacut al corpului lor. Chiar daca ai facut baie seara, dupa o noapte de somn se impune spalarea zonelor cu probleme. Pentru unii acestea sunt reprezentate doar de subrat, pentru altii pot fi si picioarele, si zona intima, si zona de sub sani (pentru femeile cu bustul mare), etc. Oricum ar fi, dimineata si seara sapunul si apa sunt obligatorii pentru prevenirea mirosului neplacut.

Pasul 2: deodorant sau antiperspirant

Multi oameni cred ca aceste doua produse sunt unul si acelasi lucru. Dar nu sunt la fel. Iata cateva informatii de care ai nevoie ca sa decizi pe care sa-l folosesti, in functie de situatie. Deodorantele sunt agenti care mascheaza mirosurile cauzate de transpiratie. Antiperspirantele impiedica producerea transpiratiei, astupand canalele prin folosirea unor astringenti puternici.

In cazul in care transpiratie nu este puternic mirositoare, este recomandata folosirea deodorantului. De ce? Pentru ca acestea nu blocheaza transpiratia, proces – pana una alta – natural al organismului prin care este reglata temperatura corpului. Asadar, toti trebuie sa transpiram intr-o masura mai mare sau mai mica, in functie de propriul corp si in functie de temperatura mediului inconjurator.

Antiperspirantele intervin agresiv in procesul de transpiratie, blocand glandele sudoripare. Deodorantele, in schimb, nu blocheaza procesul de transpiratie, ci distrug bacteriile care produc mirosul neplacut si parfumeaza. Totusi, este bine sa le eviti pe cele care contin alcool si parabeni. Alcoolul deshidrateaza excesiv pielea, iar parabenii sunt suspectati ca ar favoriza formarea tumorilor mamare.

Pasul 3: atentie la garderoba

Uneori nu transpiratia naturala a corpului este vinovata pentru mirosul neplacut, ci hainele pe care le purtam. Un tricou prea vechi, o bluza dintr-un material sintetic, o camasa incomoda – toate acestea (dar si altele) pot favoriza accentuarea transpiratiei si pot impiedica aerisirea naturala a pielii.

Renunta la hainele vechi. Chiar daca sunt spalate, multe dintre ele miros imediat a transpiratie dupa doar cateva ore de purtare. Mai bine le arunci decat sa risti sa fi pus intr-o situatie incomoda. Totodata, alege haine din materiale naturale, care sa „cada” pe corp, nu sa-l stranga prea tare. Acestea lasa pielea sa respire, permite transpiratiei sa se evapore in mod natural, spre deosebire de cele sintetice care mentin, pur si simplu, umezeala si favorizeaza aparitia bacteriilor care degaja mirosul neplacut.

Citeste continuarea pe Lyla.ro.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Alegeri prezidențiale 2024, turul 1 – primele rezultate de la numărătoarea paralelă
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
S-a împușcat în cap. Tragedie șocantă în România
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Alegeri Prezidențiale 2024 | Surpriza cifrelor de la ora 10:00. Așa ceva nu s-a mai întâmplat din 2019
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Românii care au permis de conducere scapă de amendă
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Alegerile prezidențiale din 2024 în România, Turul I: Secțiile de votare s-au deschis. Prezența la vot în timp real
substantial.ro
Caiacist în stare critică după o operațiune de amputare în Tasmania
MediaFlux
LOVITURĂ PENTRU ROMÂNI! FACTURILE LA ENERGIE EXPLODEAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy