Acestea provin din depozilele de deşeuri necontrolate ale localităţilor Băile Herculane, Topleţ şi Valea Cernii din judeţul Caraş-Severin şi din zonele de campare amplasate în zona riverană râului Cerna şi afluenţilor săi.
„Ploile abundente produse la sfârşitul săptămânii trecute au dus la creşterea cotelor şi a debitului râului Cerna. Apele au spălat pur şi simplu depozitele ilegale de deşeuri şi le-au adus în Dunăre„, a precizat Negulescu pentru Agerpres.
Reprezentantul Primăriei municipiului Orşova a mai arătat că în urmă cu câţiva ani pentru a stopa pătrunderea deşeurilor în Golful Cerna a amenajat un baraj din plase în amonte de pasajul drumului european DE 70, dar acesta a fost distrus de furia torenţilor.
„Am reclamat situaţia autorităţilor centrale administrative şi de mediu, dar nu au găsit o soluţie. Eu am propus desfiinţarea depozitelor de deşeuri şi sancţionarea celor care atentează la mediu, dar fără rezultat”, a afirmat Negulescu.
În context, edilul a arătat că a cerut sprijinul reprezentanţilor Comisariatului judeţean Mehedinţi al Gărzii de Mediu şi celor de la Apele Române pentru salubrizarea luciului apei, în condiţiile în care deşeurile riscă şi să ajungă în şenalul navigabil, unde pot pune în pericol siguranţa traficului fluvial