2.667 de şcoli sunt închise luni, în toată ţara. În Capitală, nu se fac ore în nicio şcoală

Ninsoarea şi viscolul creează probleme serioase atât în judeţul Vrancea, cât şi în judeţul Buzău. Inspectoratele şcolare au luat decizia de a închide luni toate şcolile din cauza vremii nefavorabile. Decizia de a suspenda cursurile s-a luat şi în judeţele Olt, Ialomiţa şi Botoşani. Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a anunţat că 2.667 de şcoli din 14 judeţe vor fi luni închise.
Romania TV
05 feb. 2012, 13:48
2.667 de şcoli sunt închise luni, în toată ţara. În Capitală, nu se fac ore în nicio şcoală

Cele mai afectate sunt judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa unde Inspectoratele au decis să închidă toate unităţile de învăţământ din cauza vremii nefavorabile. De asemenea, în judeţul Buzău, toate cursurile rămân suspendate cu excepţie cele din municipulul Buzău.

În Călăraşi sunt deschise doar şcolile din zona Olteniţa, Lehliu Gară, Călăraşi şi Budeşti.

În judeţele Iaşi, Botoşani şi Galaţi rămân închise doar şcolile din localităţi şi sate. În Capitală au fost închise toate unităţile de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a cerut Înspectoratelor Şcolare să monitorizeze absenţele elevilor de la prima ora, să ia legătura cu părinţii şi să se asigure că elevii ajung cu bine la şcoală şi nu rămân blocaţi în nămeţi.

Decizia de a suspenda cursurile rămâne la mâna directorilor care pot cere Inspecoratului Şcolar să amâne deschiderea şcolii pentru o anumită zi în cazul în care vremea devine nefavorabilă.

Potrivit situaţiei transmise până duminică la ora 19.00 de inspectoratele şcolare judeţene la Ministerul Educaţiei, luni vor fi suspendate cursurile în 2.667 de unităţi de învăţământ.

„Aceasta era situaţia de la ora 19. Din totalul numărului de şcoli, cele 2667 reprezintă sub 5%”, a declarat Badea la Romania TV.

Zeci de drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate de troienele de zăpadă. Mii de oameni sunt izolaţi din cauza zăpezii care continuă să se depună. Pentru a evita orice tip de incidente, Inspectoratul Judeţean Vrancea a hotărât, duminică, să închidă toate şcolile din judeţ.

Am decis să închidem şcolile la solicitarea părinţilor, prin directori, deoarece sunt copii care fac naveta şi merg pe jos 2-3 kilometri, asta nu numai în judeţ, ci şi în Focşani. În funcţie de cum evoluează vremea vom decide ce vom face mai departe„, a declarat Iordache Bostan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Inspectoratul Judeţean Şcolar Olt a luat decizia de a închide luni toate şcolile din judeţ, existând posibilitatea ca măsura să fie prelungită, dacă situaţia o va impune. În total, 174 de unităţi de învăţământ vor fi închise în Olt, inclusiv în Slatina. Ea a ţinut să precizeze că materia pierdută va fi recuperată pe parcursul anului şcolar, potrivit şefului Inspectoratului Judeţean Şcolar Olt, Mariana Gheorghe.

În Ialomiţa vor fi închise 17 unităţi de învăţământ

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, decizia închiderii a 17 unităţi de învăţământ a fost luată pentru ziua de luni, iar suspendarea cursurilor s-ar putea prelungi în cazul în care se menţin condiţiile meteorologice nefavorabile.

Am luat această măsură pentru a nu pune în pericol vieţile elevilor şi ale cadrelor didactice care depind de navetă şi pe această cale îi sfătuim pe părinţi să îşi ţină copiii acasă în această perioadă şi elevii să nu plece la drum. Să se intereseze la profesori şi la directorii şcolilor şi de abia atunci să plece dacă şcoala, drumul sunt deschise. Altfel să nu plece”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa, Luminiţa Barcari.

Şi în judeţul Botoşani şcolile vor fi închise în prima zi a săptămânii, excepţie făcând oraşele Botoşani, Săveni şi Dorohoi, unde încă se mai poate circula.

În judeţul Iaşi, toate şcolile din sate vor fi închise luni şi marţi, circa 200 de unităţi de învăţământ. În cele din mediul urban, conducerea fiecărei şcoli va decide dacă se impune suspendarea cursurilor sau nu.

Sunt mulţi elevi navetişti. Conducerile şcolilor din mediul urban vor analiza, de la caz la caz, dacă se impune luarea unor măsuri similare. În prezent, singurul aspect care are prioritate este siguranţa copiilor. De aceea, recomandăm părinţilor să le permită copiilor să rămână în aceste zile acasă, dacă este cazul. Totodată, recomandăm părinţilor să se asigure că drumurile sunt practicabile înainte de a-i lăsa pe copii să plece spre şcoală”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Meteorologii au emis, duminică, un cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti, judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi, unde până miercuri dimineaţă va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'