Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins o contestaţie depusă de Mihaela Agheniţei şi a menţinut decizia de excludere din magistratură luată în septembrie 2013 de Secţia pentru procurori a CSM.
Decizia CSM a fost luată pe fondul abaterilor disciplinare săvârşite de Mihaela Agheniţei, cum ar fi „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când ştia că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”.
De asemenea, CSM îi reproşa procuroarei că şi-a folosit funcţia pentru a obţine un tratament favorabil pentru Mihail Boldea din partea autorităţilor.
În plus, Mihaela Agheniţei a fost exclusă din magistratură pentru că CSM a considerat că şi-a exercitat funcţia cu rea-credinţă.
DIICOT informa, într-un comunicat din aprilie 2013, că procurorii de la Serviciul Teritorial Galaţi au dispus pe 22 martie 2013 începerea urmăririi penale faţă de Mihaela Agheniţei, magistrat procuror.
„În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi”, preciza DIICOT.