Rogozin AMENINŢĂ România după declaraţia premierului cu privire la AVIOANELE româneşti de INTERCEPTARE

Moscova este din ce în ce mai iritată după incidentul privind interdicţia de navigare a aeronavei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, în spaţiul aerian al României. Luni, Rogozin a ameninţat România cu o "reacţie foarte dură", după ce premierul român, Victor Ponta, a făcut declaraţii despre posibilitatea trimiterii avioanelor militare pentru interceptarea unui avion guvernamental din Rusia.
Romania TV
12 mai 2014, 19:38
Rogozin AMENINŢĂ România după declaraţia premierului cu privire la AVIOANELE româneşti de INTERCEPTARE

Premierul român a declarat duminică seara că vicepremierul rus Dmitri Rogozin are „un rol de a provoca” România şi Republica Moldova şi că a gestionat personal refuzul de a i se interzice accesul în spaţiul aerian românesc, în condiţiile în care preşedintele Băsescu era în campanie electorală la Arad.

Şeful guvernului român a adăugat cu acel prilej că situaţia ar fi putut degenera, astfel încât să fie necesară intervenţia avioanelor româneşti de vânătoare. „Gândiţi-vă că lucrurile puteau degenera, gândiţi-vă că puteam să cerem avioanelor de vânătoare româneşti să ia o decizie privind… Eu, sigur, o să iau eu acele decizii atunci când va fi cazul”, a spus premierul.

De la Moscova, a venit şi replica, luni. „Ministerul rus de Externe va pregăti şi va elabora o reacţie (la declaraţiile lui Victor Ponta, n.r.). Una este să introduci sancţiuni împotriva unor persoane, ca acestea să nu mai poată primi vize, dar să forţezi să aterizeze, cu ajutorul aviaţiei militare, un avion la bordul căruia se află membri ai Guvernului rus este dincolo de orice glumă. Reacţia trebuie să fie dintre cele mai dure„, a fost replica lui Rogozin, a detaliat presa rusă.

„Problema este că au impus sancţiuni împotriva drepturilor cetăţenilor ruşi, inclusiv împotriva autorităţilor statului şi a reprezentanţilor Guvernului Rusiei, care au interdicţii de tranzitare a spaţiilor aeriene aparţinând acestor ţări”, a insistat Rogozin.

Citeşte şi Ponta: Vicepremierul Rogozin are rolul de a provoca. Am acţionat eu ca şi comandant suprem

Despre această situaţie s-a discutat luni. La discuţii a fost prezent ambasadorul României la Moscova alături de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

 Agerpres reaminteşte că, după participarea la o ceremonie în Transnistria pentru a marca Ziua Victoriei, delegaţia rusă condusă de viceprim-ministrul Dmitri Rogozin a fost nevoită să aterizeze la Chişinău, după ce Ucraina şi România şi-au închis spaţiul aerian.

La rândul său, Ministerul de Externe de la Chişinău a anunţat sâmbătă că autorităţile moldovene au confiscat cutii conţinând „liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” pe care oficialităţile ruse care s-au aflat la Tiraspol intenţionau să le transporte la Moscova.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!