Armata rusă îşi creează o unitate de luptă cibernetică

Armata rusă va avea în componenţa sa şi o unitate de luptă cibernetică, a cărei misiune va fi atât monitorizarea şi tratarea informaţiilor venite din exterior, cât şi combaterea ameninţărilor informatice, scrie marţi cotidianul Moskovski Komsomoleţ, citat de RIA Novosti, potrivit Agerpres.
Romania TV
13 mai 2014, 12:00
Armata rusă îşi creează o unitate de luptă cibernetică

Ministerul rus al Apărări nu a lansat o campanie oficială de recrutări, însă este uşor de ghicit cine va forma nucleul noii unităţi, mai ales că titularul acestui minister, Serghei Şoigu, a anunţat anul trecut începerea unei ‘mari vânători’ de informaticieni.

În noua unitate îşi vor găsi loc matematicieni, criptografi, ofiţeri specializaţi în război electronic şi transmisiuni. Cei care lucrează în prezent în regimentele ‘ştiinţifice’ ar putea fi şi ei recrutaţi. Ofiţerii forţelor cibernetice vor fi obligaţi să urmeze şi cursuri intensive de limbi străine.

Această structură va fi un scut împotriva atacurilor cibernetice care vizează reţelele militare închise, cum este cazul apărării antirachetă. Şi Departamentul american al Apărării alocă fonduri semnificative pentru lupta împotriva soft-urilor informatice spion ce ar putea ataca astfel de reţele.

Crearea forţelor cibernetice a fost confirmată anul trecut de Andrei Grigoriev, directorul Foundation for Advanced Military Research, un institut creat recent la iniţiativa vicepremierului Dmitri Rogozin. Grigoriev a anunţat atunci constituirea unui comandament cibernetic. Şi Rogozin a evocat crearea acestei unităţi, el dând exemplul trupelor cibernetice create de armata americană în anul 2009.

La ora actuală, numai Ministerul de Interne şi serviciul secret FSB au structuri de combatere a ameninţărilor cibernetice. Sarcina lor este să împiedice atacurile informatice împotriva sistemelor administraţiei publice sau a unor importante instituţii bancare, economice şi sociale.

Potrivit Consiliului de Securitate al Rusiei, numărul tentativelor de piratare a infrastructurii informatice din această ţară este în creştere. Serviciile secrete ruse au sesizat că numai site-urile Kremlinului, Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului) şi Consiliului Federaţiei (camera superioară) sunt ţinta a până la zece mii de atacuri în fiecare zi.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Ambasadorul României în SUA, mișcare neașteptată. Ce cadou i-a făcut unui amic
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accidente grave implicând vehicule militare ruse duc la moartea mai multor civili
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?