Descoperire REVOLUŢIONARĂ a unui ROMÂN. Cum se numeşte celula care REGENEREAZĂ ficatul şi VINDECĂ inima

Academicianul Laurenţiu M. Popescu, director general al INCD "Victor Babeş", a făcut o descoperire revoluţionară în medicină. Cercetătorul român a depistat existenţa în organismul uman a telocitelor, celule care au rol în regenerarea ficatului şi în vindecarea muşchiului inimii după un infarct.
Romania TV
13 mai 2014, 12:44
Descoperire REVOLUŢIONARĂ a unui ROMÂN. Cum se numeşte celula care REGENEREAZĂ ficatul şi VINDECĂ inima

Laurenţiu Popescu a explicat că telocitele ajută la regenerarea ficatului şi la vindecarea muşchiului cardiac prin crearea de noi mici vase de sânge, capilare. Cercetătorul a explicat că aceste celule se regăsesc în ficatul uman, singurul organ care se regenerează cu adevărat.

„Am demonstrat că telocitele, pe lângă stimularea celulelor stem, participă la vindecarea muşchiului cardiac după infarct creând noi mici vase de sânge, capilare. Mai mult, au fost găsite telocite şi în valvele cardiace, ceea ce este extrem de important pentru ‘industria’ de producere a valvelor cardiace artificiale. Există nişte cercetări recente care arată că în insuficienţa renală, rinichiul – dacă se injectează telocite – se regenerează mai repede„, a explicat academicianul Laurenţiu M. Popescu.

Citeşte şi DESCOPERIRE: Inima poate fi „refăcută” complet după un infarct

Potrivit acestuia, o altă noutate în cercetarea medicală a telocitelor este dată de scăderea sau chiar dispariţia acestora în cazul anumitor boli, printre care sclerodermia, scleroza multiplă (pulmonară, cardiacă, hepatică) sau psoriazisul.

De asemenea, numărul telocitelor în inimă scade cu vârsta de patru sau cinci ori la adultul în vârstă faţă de copil.

Popescu a susţinut că cercetătorii români de la INCD ‘Victor Babeş’ împreună cu cercetătorii chinezi au făcut analiza a aproximativ 4.000 de proteine din telocite şi o analiză a genelor cromozomiale din telocite, rezultatele asupra cromozomilor de la 1 la 5, din cei 23 de cromozomi ai unei celule, fiind în curs de publicare.

Toate noile progrese privind telocitele au fost realizate de echipa de cercetători de la Institutul ‘Victor Babeş’ în cooperare cu cercetători de calibru din Germania, China, Italia, Belgia, Polonia, Spania sau SUA. Cercetarea a primit sprijin din partea Ministerului Cercetării, care a modernizat şi dezvoltat infrastructura Institutului Victor Babe. „În prezent, telocitele sunt recunoscute în mai mult de 40 de laboratoare de pe cele 5 continente. Cele mai active ţări în cercetarea telocitelor sunt: China, Germania, Belgia, Italia, SUA. De altfel, în laboratoarele din Guangzhou-China, acolo unde a fost prezentă şi echipa de cercetători români, a fost realizat primul transplant de telocite pe animale de laborator’, a mai adăugat directorul general al INCD-Victor Babeş.

Academicianul Laurenţiu M. Popescu, directorul general al Institutului Naţional de Patologie ‘Victor Babeş’, din Bucureşti este primul român distins cu prestigiosul premiu ‘Magnolia Alba’ acordat de Guvernul Municipalităţii Shanghai. Această înaltă distincţie a fost primită după ce Academia Internaţională de Cercetări Cardiovasculare cu sediul în Statele Unite ale Americii i-a acordat ‘Medalia de Aur 2012’, distincţie considerată de vârfurile medicinei internaţionale premiul Nobel pentru cardiologie.

 

DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a înnebunit lumea. Cu peste 42 de milioane de vizualizări, este foarte popular și în România și ocupă primul loc în top
Capital.ro
Lovitură totală pentru Călin Georgescu. Decizia luată de Parchetul General
Playtech.ro
Zilele în care nu se spală între Crăciun și Revelion 2025. Când este interzis să faci treburi casnice
DailyBusiness
Cât costă o tură de ski cu elicopterul in Munții Făgăraș! Suma este comparabilă cu heli-skiing-ul din Elveția!
Adevarul
Poveste de film din Revoluția de la Cluj. Șeful Miliției recunoaște că fotografiile din Paris Mach i-au salvat viața: „s-a dat ordin să fiu împușcat”
wowbiz.ro
Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Legăturile cu Călin Georgescu cu Kremlinul, via Londra. Ce s-a descoperit
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
Elevii au intrat în vacanța de iarnă! Câte zile libere au și care este data oficială când se vor întoarce la ore
Cancan.ro
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Este o victorie imensă pentru Călin Georgescu. Anunțul a venit acum
StirileBZI
Cu cât vor fi indexate pensiile în ianuarie 2025! Vestea rea dată șeful Casei de Pensii
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
"Adio, iubirile mele!” - Andreea și bebelușul ei au murit! Detalii șocante
substantial.ro
Captură de droguri: Un bărbat arestat preventiv, altul plasat în arest la domiciliu în cazul unui colet cu 9 kilograme de cannabis
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ privind GUVERNUL! SE REIAU NEGOCIERILE!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Zodiile care vor avea un 2025 atipic. Surprizele încep încă din ianuarie