Oamenii de ştiinţă au analizat 253 de cazuri de gliom şi 194 de cazuri de meningiom înregistrate în Franţa între anii 2004-2006.
Astfel, ei au observat că persoanele care vorbesc foarte mult timp la telefonul mobil au un risc de 3 ori mai mare de cancer cerebral.
Atenţie la magneţii de pe frigider. Pot provoca boli grave, inclusiv CANCER
În mod normal, o persoană vorbeşte la mobil aproximativ 2 ore şi jumătate lunar, dar în unele cazuri durata creşte chiar şi la 15 ore pe lună, scrie Daily Mail.
De obicei, oamenii de afaceri, directorii sunt nevoiţi la apeleze frecvent la acest mod de comunicare, spun cercetătorii.
Ce spune telefonul tău mobil despre tine
Rezultatul cercetătoriii a fost publicat în revista British Occupational and Environmental Medicine, iar grupul francez Priartem a început să ceară tot mai insistent autorităţilor să reglementeze folosirea undelor electromagnetice.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat aceste unde electromagnetice, inclusiv cele provenite de la telefoanele mobile, în categoria „posibil cancerigene”.
Autorii studiului menţionează însă că este greu de evaluat nivelul de risc, mai ales că tehnologia mobilă evoluează foarte repede, prin urmare telefoanele mai moderne sunt mai puţin periculoase.
Este nevoie de studii care să observe efectele pe termen lung ale acestor unde electromagnetice.