Noaptea Muzeelor 2014: Evenimente speciale organizate de Muzeul Antipa din Capitală

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa participă pentru a 10-a oară la programul european Noaptea Muzeelor, lansat în 2004. Ca în fiecare an, şi în 2014, în data de 17 Mai, Muzeul Antipa marcheză sărbătoarea cu o serie de evenimente speciale.
Romania TV
14 mai 2014, 15:25
Noaptea Muzeelor 2014: Evenimente speciale organizate de Muzeul Antipa din Capitală

Programul Muzeului va începe la orele 19.00 şi se va termina Duminică, 18 Mai, la orele 03,00. Sâmbătă, 17 Mai, în intervalul orar 10.00 – 19.00, Muzeul Antipa va fi ÎNCHIS.

Noaptea Muzeelor de la Muzeul Antipa este, cu sprijinul Carbon Solutions Global, un eveniment carbon neutru, primul eveniment muzeistic de acest gen din România. Emisiile de dioxid de carbon, rezultate în urma acestei nopţi şi evaluate, vor fi compensate, prin susţinerea unui proiect verde din portofoliul partenerilor de la Carbon Solutions Global.

Îi invităm pe toţi cei care iubesc natura şi vor să contribuie la protejarea mediului înconjurător, să acceseze site-ul www.antipa.ro, începând cu 17 Mai 2014, şi să-şi calculeze amprenta de carbon.

Digi Animal World va fi si anul acesta partenerul evenimentului Noaptea Muzeelor şi va oferi un spectacol inedit de proiecţii 3D pe faţada muzeului.

Programul evenimentelor

– 19.00 – 03.00: Vizitarea gratuită a expunerii permanente;

– 19.00 : Lansarea traseului alternativ de vizitare a Muzeului, intitulat ‘Istoria lumii vii în 10 exponate’. Acest proiect oferă vizitatorilor posibilitatea de a dedica o vizită sau mai multe informaţiilor strict dedicate primului grup de 10 piese, deosebite din patrimoniul ştiinţific al Muzeului. Speciile prezentate sunt marcate prin panouri informative, cu date despre biologia, ecologia, distribuţia şi statutul de ocrotire a speciilor respective, cu o ilustraţie bogată. Acest traseu a fost anticipat de cele 10 conferinţe, ţinute de către cercetătorii Muzeului în intervalul octombrie, 2013 – mai, 2014 şi articolele asociate, publicate în revista Terra Magazin, CD Press.

– 19.00 – 03.00 : Vizitarea gratuită a expoziţiei temporare ‘Văcăreşti : descoperirea unui Parc Natural Urban’. Expoziţia, deschisă la Muzeu, a fost organizată în colaborare cu grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti şi revista National Geographic România şi cuprinde fotografii, concepte de arhitectură şi idei de dezvoltare urbană realizate de către fotograful Helmut Ignat, împreună cu ‘Save or Cancel’. Toţi vizitatorii, care doresc să protejeze flora şi fauna deosebite, identificate de către specialişti în ‘delta’ din mijlocul Bucureştiului, vor avea posibilitatea să-şi susţină opinia prin acordarea de semnături.

19.00 – 03.00 : MuseumSelfie – Muzeul ‘Antipa’ se alătură proiectului Kaleidoscope, iniţiat de către Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Kaleidoscope reprezintă o aplicaţie pentru smartphone (MobilActif) care poate fi descărcată şi utilizată gratuit de către vizitatori în vederea realizării unor autoportrete în muzeu, inspirate de patrimoniul acestuia (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oraş, ţară) se trimit automat prin intermediul aplicaţiei către o bază de date, imaginile urmând să fie proiectate pe durata desfăşurării Nopţii Muzeelor în toate muzeele din Europa înscrise în evenimentul Kaleidoscope.

– 20.00 – 21.00: Proiecţie video a documentarului ‘Fără pungă, vă rog!’ oferit de Digi Animal World. Documentarul oferă o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu şi de sănătate ce iau naştere din depozitarea necorespunzătoare a produselor non-biodegradabile din plastic şi cum ne putem proteja sănătatea, dar şi natura de acest real pericol.

– 22.00 – 24.00: Colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialiştilor muzeelor. (grup ţintă : 7 – 18 ani)

– 22.00 – 24.00: Interceptarea liliecilor (Chiroptera) din grădina Muzeului ‘Antipa’ cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialiştilor muzeelor. (grup ţintă : 7 – 18 ani)

– 22.00 – 03.00 : Proiecţii pe faţada Muzeului, prezentate de Digi Animal World. Proiecţiile îi vor pune pe vizitatori faţă în faţă cu animalele sălbatice care trăiesc în locuri cu adevărat neexplorate şi care au comportamente nemaivăzute.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'