PROGNOZA METEO: Vremea rămâne instabilă şi răcoroasă în mare parte din ţară

Joi rămâne vreme instabilă şi răcoroasă în mare parte din ţară. Vor fi din nou înnorări accentuate şi averse cu descărcări electrice pe alocuri în sud-estul ţării, dar pe arii extinse în celelalte regiuni.
Romania TV
14 mai 2014, 16:07
PROGNOZA METEO: Vremea rămâne instabilă şi răcoroasă în mare parte din ţară

Nu vorbim despre câţiva stropi, ci despre cantităţi de apă ce pot depăşi 20…25 l/mp local la munte, precum şi în Moldova, Transilvania, Crişana, Banat, vestul şi nordul Olteniei şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor. În zona montană înaltă, trecător, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi de la 10 grade în Oltenia până la 23 de grade în Dobrogea.

În Bucureşti va fi cam răcoare, la amiază nu se depăşesc 16…17 grade, norii încă trenează pe cer, dar numai trecător, cu precădere după-amiază mai cad averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar vântul se agită mai tare din când în când.

Şi vineri va fi vreme răcoroasă, norii încă rătăcesc pe cer şi încă plouă pe arii relativ extinse în zona de munte, dar şi în sudul şi sud-vestul ţării, unde încă mai asteaptam cantităţi importante de apă. În rest, ploile îşi fac apariţia doar pe arii restrânse şi vor fi în general slabe cantiatitv. Vântul suflă şi el mai alert în Banat, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în Dealurile de Vest şi 23 de grade în regiunile estice.

În Bucureşti tot răcorasă rămâne vrema şi vineri, când la amiază aşteptăm cel mult 18…19 grade, cu 5 mai puţine decât ar fi normal. Iar cerul încă are înnorări, temporar mai plouă şi vântul suflă şi el ceva mai sprinten.

Sâmbătă ne mai încălzim, maximele zilei pornesc de la 16 grade în Dealurile de Vest şi ating 24 de grade în regiunile estice. Iar norii stau mai adunaţi peste jumătatea de vest a ţării şi zonele montane, unde aversele cu tunete şi fulgere sunt din nou prezente, iar izolat încă pot fi cantităţi importante de apă. Dar în celelelate regiuni soarele este mult mai generos la sfârşit de săptămână, iar astfel de fenomene apar doar trecător, pe alocuri. Şi doar vântul încă se mai agită prin estul ţării şi la munte.

În Capitală până la amiază se adună 21…22 de grade în termometre, căci soarele se arată cu prisosinţă şi daor din când în când trec nori ce pot să lase o ploaie scurtă.

Duminică soarele se arată mai generos în orele dimineţii, căci după-amiază se adună nori ce lasă local ploi de scurtă durata, posibil însoţite şi de fenoemene electrice, la nivel local în vestul şi centrul ţării, că şi la deal şi munte, pe alocuri în sud şi doar cu totul izolat în rest. Vântul rămâne însă potolit şi maximele zilei se încadrează între 17 şi 25 de grade. Iar în primele zile din săptămânii următoare, meteorolofii spun că vremea continuă să se încălzească uşor, iar aversele apar local, în orele amiezelor, cel mai probabil în zonele deluroase şi montane.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'