MARY ANNING a murit de cancer la sân la vârsta de 47 de ani, în 1847. S-a cerzut că MARY ANNING, din cauza leacurilor pe care le lua pentru a face faţă durerii atroce, ar avea probleme cu băutura.
În 1846, când comunitatea oamenilor de ştiinţă a aflat de boala ei, a început o colectă pentru acoperirea cheltuielilor necesare tratamentului medical
MARY ANNING a murit în 1847, iar abia atunci povestea ei neobişnuită a început să stârnească foarte mult interes. Charles Dickens a scris în 1865 că această „fiică de tâmplar şi-a câştigat un renume pe care l-a meritat pe deplin”.
MARY ANNING a fost înscrisă abia în 2010 pe o listă cu zece femei din Marea Britanie care au influenţat istoria ştiinţei.
MARY ANNING s-a născut pe 21 mai 1799 şi a murit pe 9 martie 1847. MARY ANNING a fost un colecționar de fosile, comerciant de fosile și paleontolog britanic.
MARY ANNING a devenit cunoscută în lume pentru descoperirea unor fosile importante, în straturile de fosile marine din epoca Jurasicului din Lyme Regis. Munca sa a contribuit la schimbările fundamentale în gândirea științifică despre viața preistorică și istoria Terrei, care au avut loc la începutul secolului 19. În cinstea aniversării sale Google a creat un Doodle special.