„De pe 29 aprilie s-a amânat pronunţarea. Ieri seară Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis acţiunea (n.r. – înaintată de Mititelu), a anulat raportul de evaluare al ANI prin care eram declarat incompatibil şi a obligat ANI să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în cuantum de 1.550 lei„, a declarat Christian Mititelu, potrivit Agerpres.
El a precizat că funcţia de preşedinte al Alianţei Civice pe care a deţinut-o nu a fost remunerată. „Să consideri o funcţie ca şi când eşti unul care a candidat la primărie, dar e angajat şi la o firmă particulară… Asta e altceva. Nu cred că sunt multe cazuri aşa, să îl declari pe unul incompatibil pentru aşa ceva„, a mai spus Mititelu.
Decizia poate fi atacată de ANI în 15 zile de la comunicare.
Citeşte şi: PREMIERĂ pentru justiţia din România. Un SENATOR a fost CONDAMNAT pentru conflict de interese
Potrivit unui comunicat al ANI din august 2013, Christian Mititelu a fost acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 noiembrie 2008 – 15 decembrie 2012, întrucât a exercitat simultan atât funcţia de preşedinte şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte al Asociaţiei „Alianţa Civică”, cât şi calitatea de membru al CNA (asimilată funcţiei de secretar de stat).
Conform prevederilor legale, „calitatea de membru al Consiliului este incompatibilă cu funcţiile publice sau private, cu excepţia celor didactice, dacă nu dau naştere unor conflicte de interese„.
Astfel, Christian Mititelu nu a respectat dispoziţiile art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/2002, potrivit cărora „membrii Consiliului care, în momentul numirii, se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (2) – (4) au la dispoziţie un termen de cel mult 3 luni pentru renunţarea la calitatea sau la acţiunile respective, perioadă în care nu au drept de vot în Cadrul Consiliului’ şi ale art. 99, alin. (1), lit. j) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar (…) membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului li se aplică dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor (…) pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale„.