Milionarii chinezi vor să emigreze, pentru viitorul copiilor

După ce şi-a construit averi colosale în china, mai mult de jumătate dintre milionari vor să emigreze. Motivul cel mai des invocat  este educaţia copiilor, fiind urmat de calitatea tratamentelor medicale şi teama de poluarea din China.
Romania TV
02 nov. 2011, 08:16
Milionarii chinezi vor să emigreze, pentru viitorul copiilor

Mai mult de jumătate dintre milionarii chinezi iau în considerare posibilitatea de a emigra sau au făcut deja demersuri pentru a părăsi ţara, potrivit unui sondaj care evidenţiază temerile elitei de afaceri privind calitatea vieţii şi perspectivele financiare în China, potrivit Wall Street Journal.

Statele Unite sunt cea mai populară destinaţie de emigrare, potrivit sondajului realizat pe un eşantion de 980 de chinezi cu averi de peste 10 milioane de yuani (1,6 milioane de dolari), publicat sâmbătă de Bank of China şi grupul de cercetare Hurun Report.

Deşi ritmul de creştere s-a redus, China a înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut de 9,1 la sută în cel de-al treilea trimestru, iar Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere de 9,5 la sută pentru întreg anul 2011.

Cu toate acestea, mulţi dintre chinezii care au profitat în urma creşterii economice a ţării îşi exprimă, în discuţii particulare, îngrijorarea în legătură cu o serie de probleme sociale, cum sunt politicile de control al naşterilor, siguranţa alimentară, poluarea, corupţia, sistemul de învăţământ neperformant sau sistemul legal prea puţin ferm.

Rupert Hoogewerf, fondatorul şi editorul Hurun Report, a afirmat că motivul cel mai des invocat de milionarii care vor să emigreze este educaţia copiilor, fiind urmat de calitatea tratamentelor medicale şi teama de poluarea din China.

Tendinţa este confirmată şi de ambasadele occidentale, care au remarcat în 2011 o creştere a numărului cererilor pentru vize de investiţii, care permit emigrarea în cazul în care solicitantul investeşte o anumită sumă de bani în ţara de destinaţie.

Şi analiştii imobiliari au semnalat o creştere a numărului chinezilor care cumpără proprietăţi scumpe în oraşe occidentale, în special la Londra, Sydney şi New York.

Bank of China şi Hurun Report estimează la 960.000 numărul chinezilor cu averi personale de cel puţin 10 milioane de yuani şi la 60.000 numărul celor cu averi de cel puţin 100 de milioane de yuani.

Sondajul, realizat în perioada mai – septembrie, s-a desfăşurat în 18 mari oraşe, printre care se numără Shanghai, Wuhan, Nanjing, Dalian şi Suzhou, şi pe un eşantion de persoane cu vârsta medie de 42 de ani şi averi personale medii de 60 de milioane de yuani.

Dintre aceştia, 46 la sută afirmă că se gândesc să emigreze, iar 14 la sută fie au emigrat deja, fie au depus cereri de emigrare. În rândul persoanelor cu averi de cel puţin 100 de milioane de yuani, 55 la sută iau în considerare posibilitatea emigrării şi 21 la sută trăiesc deja în străinătate sau au depus solicitări.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'