BACALAUREAT 2014: Cum să faci faţă STRESULUI cauzat de EXAMENE. Sfaturi practice pentru rezultate maxime

BACALAUREAT 2014. Examenele pentru elevii care au absolvit liceul bat la uşă şi mulţi tineri neobişnuiţi cu stressul ajung să clacheze atunci când se află în sala de examen, cu toate că s-au pregătit intens pentru acest mare pas. Sfaturile de mai jos vor oferi o serie de tehnici pentru a scăpa de presiunea din sală.
Alina Costache
02 iun. 2014, 06:02
BACALAUREAT 2014: Cum să faci faţă STRESULUI cauzat de EXAMENE. Sfaturi practice pentru rezultate maxime

BACALAUREAT 2014. BAC-ul este una dintre etapele pe care fiecare adolescent le are de înfruntat pentru a intra în lumea adulţilor. O educaţie bogată oferă o serie de oportunităţi importante ce pot fi folosite pe tot parcursul vieţii.

BACALAUREAT 2014, modele de subiecte şi bareme pentru Bac 2014

Cei mai mulţi elevi nu se pot concentra sub presiune, motiv pentru care pot pierde puncte importante la examene. În primul rând fiecare situaţie stresantă are o cauză. Descoperirea motivului pentru care apare această frică, de multe ori inexplicabilă, este primul pas în reducerea stresului. Astfel, o cunoaştere a materiei de BAC este recomandată, pentru a reduce grijile. Cu toate că mai este puţin timp până la marele test, acesta este suficient pentru obţinerea unei note de trecere. Materiile alese pentru BAC trebuie să fie împărţite pe zile, într-un mod diversificat, astfel încât creierul să nu obosească învăţând acelaşi lucru pentru o lungă perioadă de timp. Mai mult, după fiecare perioadă de învăţat este necesară şi o pauză.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, stresul loveşte în acele minute în care fiecare dintre elevi îşi aşteaptă subiectul. Atunci apare sentimentul că tot ceea ce a fost învăţat a dispărut, acompaniat de tremurat, creşterea ritmului cardiac, gol în stomac, dorinţa de a merge la baie şi nu în ultimul rând, ameţeli. Cu toate acestea, sfaturile de mai jos vor ajuta fiecare tânăr să treacă cu brio de cele două ore de groază.

BAC 2014. Anunţ important pentru elevii care termină liceul. De ce riscă să nu se poată înscrie la facultate

1. Respiră adânc şi realizează că totul este doar în capul tău

Relaxează-te înainte să te apuci de scris. Inspiră aer adânc în piept, în timp ce ai mâinile pe bancă şi corpul relaxat. Exipiră tot aerul şi repetă acest lucru de mai multe ori. Astfel creierul va fi oxigenat şi va funcţiona mai bine. În plus, respinge gândurile negative de genul „nu o să am timp să termin”, „nu îmi mai amintesc nimic” sau „nu o să iau examenul”, este doar frica de eşec care te trage în jos.

2. Nu fuma şi nu consuma energizante înainte

Evitarea alcoolului, a stimulentelor şi a fumatului excesiv poate calma corpul. Astfel, tremuratul sau ritmul accelerat al inimii poate fi evitat. În schimb, înainte de intrarea în sală se poate mesteca gumă sau consuma diferite alimente, acest lucru reducând teama. Frica este un răspuns natural al corpului în caz de situaţii extreme, care poate fi combătut de multe ori prin mâncat. Astfel, corpul primeşte semnale că se află în siguranţă dacă se poate hrăni.

BACALAUREAT 2014. Sesiunea specială pentru olimpici se va desfăşura în Ploieşti

 

3. Un masaj poate face minuni

Învaţă să îţi detensionezi musculatura, în special cea a umerilor, spatelui şi picioarelor. Un masaj este cel mai mare cadou pe care îl poate oferi o persoană care se află cu tine înainte să intri în sală.

4. Gândeşte pozitiv şi nu te lăsa influenţat

Ganditul pozitiv înainte de intrarea în sala de examen are o importanţă majoră în crearea unui psihic puternic ce va putea face faţă presiunii testului. Fiecare are nevoie de o îmbărbătare din când în când. Mai mult, trebuie evitate conversaţiile în contradictoriu, mai ales cu oameni care nu îşi pot controla stresul şi se desfăşoară zgomotos prin plânsete şi ţipete.

5. Preia controlul emoţiilor

Fiecare trebuie să devină conştient de ceea ce se întâmplă în mintea şi în corpul său. În acel moment totul este clar şi stresul dispare. Nimic nu mai contează în afară de foaia de examen de zâmbetul de pe faţă după ce se iese de pe uşa sălii de curs. Nu trebuie doar simţi cum lucrurile se întâmplă, este necesar să înţelegi de ce se întâmplă.

10 moduri ciudate în care reacţionează corpul tău la stres

5. Nu uita motivul pentru care vrei şi trebuie să iei BAC-ul

Oamenii funcţionează pe motivaţie. Fiecare individ are un motiv pentru care doreşte un anumit lucru. Cu cât motivaţia este mai mare, cu atât lucrurile decurg mai bine. Fie că este vorba de o facultate bună, de un cadou de la părinţi sau chiar de simplul fapt că îţi demonstrezi ţie că poţi, nu uita să găseşti motivaţia potrivită pentru a trece cu bine de examene.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!