‘Vedeţi conjunctura internaţională în care ne mişcăm (…). Trebuie să ne revigorăm industria noastră de apărare. Trebuie să avem mijloacele necesare de a ne apăra ţara. În al doilea rând, o creştere substanţială a exportului de asemenea produse. Anul trecut am avut aproape 70 de milioane de euro export. Anul acesta trebuie să facem export mult mai mare. Deci trebuie să creştem exporturile şi nu să scădem’, a declarat ministrul Economiei, potrivit AGERPRES.
Acest lucru presupune, a subliniat Constantin Niţă, o creştere a producţiei şi a numărului locurilor de muncă.
‘Sigur că avem o problemă cu tehnologia’, a afirmat ministrul. El a spus că şi cele două societăţi din Cugir şi alte fabrici din România din acest domeniu au tehnologii învechite.
Mircea Duşa: Fabricile de armament din Cugir vor avea comenzi din partea Ministerului Apărării
‘Şi de 50 de ani sunt utilaje, ceea ce înseamnă că productivitatea muncii este foarte mică. Faptul că am dat posibilitatea prin neimpozitarea profitului investit ca fabricile să facă profit şi acela ca să rămână pentru dezvoltare este iarăşi un lucru pozitiv, pe care noi l-am făcut. Sunt convins că în doi-trei ani industria de apărare va fi sau va arăta altfel’, a declarat Niţă.
Ministrul a afirmat că modul în care arată fabricile de armament din România este inacceptabil.
‘La Uzina Mecanică Cugir am văzut că lucrurile încep să se mişte, în sensul că se mai vopseşte, se mai văruieşte, se mai aranjează lucrurile. Pentru că nu putem, (…), chiar nu putem să arătăm ca, ce ştiu eu, acum 50 de ani. Trebuie cumva să schimbăm şi mentalitatea managementului şi modul de a ne prezenta’, a declarat Constantin Niţă.