Cele 18 secţii de votare vor fi deschise între orele locale 7 şi 21 şi sunt organizate la sediile Ambasadei din Madrid, Institutului Cultural Român din capitala spaniolă, precum şi la cele 7 oficii consulare din restul Spaniei, astfel: câte două secţii de vot la Ambasadă, la consulatele generale din Sevilla, Barcelona şi Bilbao, la consulatele din Zaragoza, Ciudad Real şi Castellon de la Plana şi la viceconsulatul de la Almeria, precum şi câte o secţie de vot la ICR Madrid şi la secţia consulară de la Madrid.
La scrutinul europarlamentar de duminică pot vota toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate, inclusiv turiştii, pe baza unuia dintre actele de identitate prevăzute de lege: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, de serviciu sau simplu, paşapoartele electronice sau paşaportul simplu temporar.
Numărul total al secţiilor de votare organizate de MAE în străinătate pentru alegerile europarlamentare de duminică se ridică la 190.
În Spania, peste 1.100 de români au votat la 7 iunie 2009 în cele nouă secţii de vot organizate aici, potrivit datelor centralizate de Ministerul român al Afacerilor Externe. La acel moment, ţara iberică s-a situat printre statele unde s-a înregistrat cea mai ridicată prezenţă la vot a românilor – deşi la scrutinul europarlamentar din 2007 la urne s-au prezentat 2.245 de români din Spania.
La scrutinul europarlamentar din 25 mai, românii pot vota fie listele de candidaturi ale partidelor politice spaniole, fie cele ale partidelor politice din România.
Din cei 336.586 de cetăţeni comunitari care s-au înscris în registrul electoral spaniol, manifestându-şi astfel dorinţa de a vota listele partidelor politice spaniole la scrutinul europarlamentar de la 25 mai, 76.339 sunt români, potrivit datelor Institutului spaniol de Statistică (INE). Românii care s-au înscris în registrul electoral spaniol pentru a vota listele partidelor politice din Spania la alegerile europarlamentare din 25 mai formează al doilea cel mai numeros colectiv de alegători comunitari, după britanici, al căror număr se ridică la 82.552.