ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Procesul electoral în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă din Tulcea s-a încheiat duminică, în jurul prânzului.
Potrivit Biroului Electoral Judeţean, doar Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă a depus solicitare pentru utilizarea urnei speciale, dintre cei 1.088 de deţinuţi din Tulcea şi Chilia Veche 929 având drept de vot. „Din cele 929 de persoane cu drept de vot, şi-au exprimat opţiunea doar 302. Dintre acestea 39 se află la secţia din Chilia Veche”, a declarat directorul Penitenciarului, Ioan Feodorof, potrivit Agerpres.
Potrivit autorităţilor tulcene, în cele 204 secţii de votare amenajate în judeţ sunt aşteptate peste 203.000 persoane pentru a-şi alege reprezentanţii în PE.
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Un număr de 185 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Miercurea Ciuc au votat duminică la alegerile europarlamentare la o urnă specială adusă de la secţia de votare la care este arondată unitatea.
În incinta clubului închisorii au fost amenajate trei cabine de vot, iar reprezentaţii secţiei de votare numărul 12 din Miercurea Ciuc au adus o urnă specială, în urma solicitării depuse de reprezentanţii penitenciarului.
Purtătorul de cuvânt al unităţii, Adrian Bujac, a declarat că, potrivit prevederilor legate, 218 persoane private de libertate îndeplinesc cumulativ condiţiile pentru exercitarea votului. Dintre acestea, 185 au depus cerere că doresc să-şi exprime opţiunea electorală, iar 33 şi-au exprimat în scris refuzul de a-şi exercita dreptul de vot. Dintre cei 185 de deţinuţi care au votat, 181 sunt condamnaţi definitiv, iar patru se află în arest preventiv.
Cel mai tânăr votant are 20 ani, este condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav şi şi-a exprimat pentru prima dată opţiunea electorală. În ceea ce priveşte cel mai în vârstă alegător, acesta are 69 de ani şi ispăşeşte o pedeapsă de 22 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Ceilalţi deţinuţi care au votat duminică sunt închişi pentru infracţiuni dintre cele mai diverse, de la furt, tâlhărie şi viol, până la trafic de droguri şi omor.
Procesul electoral al Penitenciarul Miercurea Ciuc a durat aproximativ două ore şi s-a desfăşurat fără incidente.
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Aproximativ 400 de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Târgu-Jiu, dar şi şase persoane aflate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj au votat duminică la alegerile pentru Parlamentul European.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă se află 15 persoane, toate cu drept de vot, însă doar şase au solicitat să îşi exercite dreptul la vot. De asemenea, dintre cele trei persoane aflate în arest la domiciliu doar una a solicitat urna mobilă, şi anume Constantin Ninel Potîrcă, care a candidat în anii trecuţi la alegerile prezidenţiale.
Totodată, 398 de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Jiu au votat duminică la alegerile europarlamentare.
„Avem 649 de persoane aflate în custodia Penitenciarului Târgu-Jiu, dintre care cu drept de vot 534. Iniţial au vrut să voteze 406 persoane, însă au votat 398, opt s-au răzgândit. Am fost arondaţi secţiei de vot 39, au fost trimise trei persoane cu buletinele de vot, urna mobilă şi celelalte elemente necesare desfăşurării votului, iar noi am pus la dispoziţie cabinele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Lavinia Lupu.
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Toate cele 10 persoane cu drept de vot aflate în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au votat duminică la scrutinul europarlamentar.
„În Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Sălaj se află 11 încarceraţi şi arestaţi preventiv, dintre care 10 cu drept de vot. Cei zece şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota şi au şi votat deja în această dimineaţă. De asemenea, la nivelul judeţului sunt opt arestaţi la domiciliu, niciunul dintre aceştia nu a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale”, a declarat Tincuţa Dumuţa, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.
784 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi, în judeţul Sălaj, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 312 secţii de votare de la alegerile pentru PE.
În Sălaj sunt 200.859 persoane cu drept de vot. Au fost distribuite 220.945 buletine de vot, 1.560 de ştampile cu menţiunea ‘VOTAT’, 191.721 de timbre autocolante şi 312 ştampile de control.
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE PARŢIALE 2014. Prezenţa la vot la ora 10.00: 1.76% în Timiş, 6,17% în Hunedoara