„PNL exclude orice colaborare guvernamentală sau politică cu PSD„, a anunţat Crin Antonescu. Acesta consideră că încercările PSD de refacere a USL reprezintă „tentative penibile şi nedemne de a destructura opoziţia”.
În ce priveşte politica de alianţe viitoare, Antonescu a afirmat că noul statut de membru al PPE pe care îl au liberalii face ca eventualii aliaţi ai PNL să fie căutaţi în cadrul acestei familii politice. „O discuţie privilegiată cu PDL este un lucru normal”, a mai spus Antonescu.
Conducerea PNL a votat, luni, trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, validând astfel propunerea lansată, în cursul dimineţii, de către Crin Antonescu.
„BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri, ca PNL să se alăture PPE şi europarlamentarii noştri să facă parte din grupului PPE. Decizia va fi supusă atenţiei şi Delegaţiei Permanente”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.
Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat luni că, având în vedere rezultatele de la alegerile europarlamentare, el va propune ca eurodeputaţii liberali să adere la grupul Partidului Popular European (PPE), care s-a opus intrarii României în Schengen.
”Orizontul politic care se deschide este stânga – dreapta.(…) În urma consultării şi cu mulţi colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Este o decizie pe care eu o voi propune şi care sper să fie adoptată – nu ne putem asuma riscul ca Comisia Europeană să fie condusă de un preşedinte socialist (…) există o compatibilitate doctrinară, de orientare strategică,”, a spus Antonescu.
„Cine va avea mai multe mandate între PPE şi PES va desemna preşedintele Comisiei Europene. Opţiunea noastră este una foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE”, a completat Crin Antonescu.