Noapte sângeroasă în Ucraina: Atac cu 200 de morţi la Doneţk VIDEO

Ucraina: Trupele guvernamentale au atacat un camion cu insurgenţi răniţi. Presa din Ucraina vorbeşte de 24-35 de morţi . 
Romania TV
27 mai 2014, 06:19
Noapte sângeroasă în Ucraina: Atac cu 200 de morţi la Doneţk VIDEO

UPDATE: Autorităţile Ucrainei au anunţat că în urma operaţiunii din Doneţk au fost ucişi cel puţin 200 de separatişti. Potrivit URA Inform, operaţiunea din Doneţk va continua până la distrugerea sau până la capitularea teroriştilor.

Trupele ucrainene au deschis focul în noaptea de luni spre marţi asupra unui camion care transporta insurgenţi răniţi în urma luptelor de pe aeroportul din Doneţk. Potrivit unor informaţii, 35 de persoane ar fi murit, conform altora – doar şoferul camionului, relatează marţi RIA Novosti.

Corespondentul Kanal5 din Sankt-Petersburg, Leonid Muraviov, care a fost martor la eveniment, a declarat telefonic pentru ITAR-TASS că cel puţin 24 de persoane au fost ucise în acest atac. ‘S-a tras cu obuze de mortier.. Au murit toţi. Am numărat 24 de cadavre. Am încercat să-i vin în ajutor unei persoane, dar a decedat din cauza rănilor’, a relatat acesta.

ALEGERI UCRAINA: UE salută desfăşurarea cu SUCCES a scrutinului prezidenţial

Ulterior, trupele subordonate guvernului de la Kiev au deschis focul şi asupra unei ambulanţe care transporta răniţi de pe aeroportul din Doneţk, unde luni au avut lupte grele după ce insurgenţii proruşi au ocupat obiectivul şi au cerut militarilor guvernamentali să părăsească incinta aeroportului, a declarat pentru RIA Novosti unul din liderii aşa-numitelor forţe de autoapărare din Donbas, Serghei Ţâpakov.

‘Militarii implicaţi în operaţiunea specială au tras într-o ambulanţă, care se afla nu departe de intrarea în clădirea aeroportului. Medicii nu au avut de suferit şi nici cei doi răniţi de care îngrijeau. Este imposibilă evacuarea lor deocamdată din acel perimetru’, a afirmat el.

Insurgenţi proruşi au ocupat poziţii luni dimineaţă în zona aeroportului din Doneţk, cerând grupului de soldaţi ucraineni care se afla în clădire să părăsească obiectivul. Ulterior, trupele guvernamentale au anunţat lansarea unei operaţiuni pentru deblocarea activităţii aeroportului, care îşi suspendase complet activitatea. Surse ale separatiştilor proruşi au anunţat că armata a început să bombardeze aeroportul.

Ucraina: Explozii şi focuri de armă pe aeroportul din Doneţk, controlat de separatişti

Mai târziu, aşa-numitele forţe de autoapărare ale ‘Republicii Populare Doneţk’ au anunţat că au preluat controlul asupra aeroportului. Luni seara, confruntările între armata ucraineană şi insurgenţi au fost reluate, iar avioane şi elicoptere militare au bombardat din nou poziţiile insurgenţilor înarmaţi.

Denis Puşilin, aşa-numitul preşedinte al prezidiului Consiliului Suprem al ‘Republicii Populare Doneţk’, a anunţat că rebelii au doborât două elicoptere ale trupelor guvernamentale, în cursul luptelor pentru aeroportul internaţional Serghei Prokofiev din Doneţk, dar informaţia nu a putut fi confirmată.

‘Atenţie! Mobilizarea de urgenţă a întregului personal medical la spitalele Vişnevski, Kalinin şi spitalul regional de traumatologie. Este nevoie urgent nevoie de medici, voluntari, donatori’, au făcut apel liderii insurgenţilor, chemând populaţia să rămână în case.

Marţi, situaţia este relativ calmă. Nu se mai aud împuşcături sau explozii. Dar cu câteva ore în urmă, în zona podului Putilov şi a comisariatului militar s-au dat lupte grele, inclusiv la staţia de cale ferată din Doneţk. Potrivit rebelilor, un civil a fost ucis de un lunetist, iar două persoane, între care şi un copil au fost rănite.

UE propune o foaie de parcurs pentru rezolvarea conflictului gazelor dintre Moscova şi Kiev

Discuţiile dintre Rusia şi Ucraina privind livrările de gaze naturale către Kiev ‘au înregistrat progrese’, a afirmat luni comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, care consideră că există ‘o şansă bună’ pentru a se ajunge la un acord înainte de 1 iunie, transmite AFP. 

‘Am înregistrat progrese, există o şansă bună să ajungem la un acord până la 1 iunie’, a declarat Günther Oettinger în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate în comun, la finalul negocierilor care au avut loc la Berlin cu miniştrii rus al energiei, Aleksandr Novak, şi ucrainean, Iuri Prodan.

Separatiştii proruşi din Doneţk acceptă să dialogheze cu Kievul, dar doar cu medierea Moscovei

Cele două capitale au timp până miercuri seară pentru a accepta termenii unui compromis ce obligă Ucraina la plata iniţială a două miliarde de dolari către Gazprom, chiar joi, a precizat comisarul european. Plata se referă la o parte a datoriilor acumulate de Ucraina faţă de furnizorul rus Gazprom, pentru livrările neachitate cu începere din noiembrie 2013.

Dacă va fi efectuată la timp, negocierile se vor relua vineri legate de preţul gazelor aplicabil pentru livrările viitoare. Şi aici ‘consider că este posibil un acord’, a precizat Günther Oettinger.

În faza a doua, grupul ucrainean din domeniul gazelor naturale Naftogaz ar urma să plătească Gazprom 500 de milioane de dolari, pe 7 iunie, conform termenilor acordului preliminar elaborat luni.

‘Ucraina este pregătită să îşi plătească întreaga datorie’, a declarat la rândul său ministrul Iuri Prodan.

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Destinația de vacanță preferată de mulți turiști care interzice accesul în plin sezon de concedii. Ce se întâmplă
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Șoferii iertați după 72 de ore. Poliția nu mai are dreptul să țină permisul
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Pensii mai mari pentru acești români! Anunțul făcut de ministrul Muncii
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Vestea serii despre Florin Piersic. Îți dau lacrimile
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
wowbiz.ro
Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
substantial.ro
Protestul spontan al piloților Tarom cauzează pierderi de 2,5 milioane de euro
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!