Fost poliţist de la DNA, trimis în judecată pentru divulgare de informaţii

Un fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, în prezent ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar şef, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.
Iulian Tudor
28 mai 2014, 12:08
Fost poliţist de la DNA, trimis în judecată pentru divulgare de informaţii

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei fostul şef al Gărzii Financiare Sorin Florea, acuzat de complicitate la folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea infractorului; Ciprian Mihail Fronea, fost comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2012 comisarul şef Dan Emil Manolachi activa în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA şi, în această calitate, a fost delegat, din data de 2 iulie 2012, să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

În baza atribuţiilor de serviciu şi a ordonanţei de delegare a procurorului, comisarul şef Manolachi a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicităţii.

Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative.

Informaţiile din acest dosar, privindu-l pe Cătălin Cristescu – comisar în cadrul Gărzii Financiare – structura centrală (suspect într-o altă cauză aflată în lucru la DNA), au fost transmise de comisarul şef Manolachi, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, către un alt comisar din cadrul Gărzii Financiare – secţia Constanţa, Ciprian Fronea.

Acesta, la rândul său, le-a transmis mai departe lui Sorin Florea care, prin intermediul lui Eduard Tomescu, l-a anunţat pe colegul lor Cătălin Cristescu despre existenţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant.

Informaţiile ce nu erau destinate publicităţii transmise pe circuitul prezentat anterior i-au permis lui Cătălin Cristescu să evite prinderea în flagrant, suma vizată fiind de 200.000 euro.

Acest fapt a condus la îngreunarea anchetei şi a identificării şi prinderii făptuitorilor implicaţi în activităţile infracţionale ce făceau obiectul dosarului respectiv.

Prin aceste acţiuni, Dan Emil Manolachi a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict.

Dosarul se va judeca la Tribunalului Bucureşti, procurorii solicitând instanţei şi menţinerea arestării preventive faţă de Dan Emil Manolachi.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'