Baba lasă TVR pentru Guvern

Cătălin Baba, nominalizat pentru postul de ministru al Educaţiei din partea PDL, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că după ce va fi învestit îşi va da demisia din CA al TVR, întrucât ar fi incompatibil în condiţiile în care ca şi ministru va fi ordonator principal de credite.
Romania TV
08 feb. 2012, 17:13
Baba lasă TVR pentru Guvern

„Întrucât ca ministru aş fi ordonator principal de credite, aceasta este incompatibilă cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR”, a spus Cătălin Baba.

El a precizat că dacă va fi învestit ca ministru al Educaţiei îşi dă demisia din Consiliul de Administraţie al TVR, locul lui urmând să fie ocupat de membrul supleant validat odată cu el.

Preşedintele PDL, Emil Boc, i-a anunţat, oficial, pe Gabriel Berca, Bogdan Drăgoi, Lucian Bode, Alexandru Nazare, Cristian Petrescu, Răzvan Mustea, Cătălin Baba, Claudia Boghicevici şi Stelian Fuia drept nominalizaţi de partid pentru Cabinetul Ungureanu. Cătălin Baba, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a fost nominalizat pentru portofoliul Educaţiei.

Cătălin Baba este reprezentantul Guvernului în Consiliul de Administraţie al TVR din iunie 2010. Cătălin Baba, propus de conducerea PDL la Ministerul Educaţiei, este unul dintre apropiaţii fostului premier Emil Boc, a fost consilier al acestuia la Guvern şi a fost promovat secretar de stat la Educaţie. El a fost acuzat de acte de corupţie de către conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj.

Cătălin Baba este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai lui Emil Boc şi face parte din grupul de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj care l-a urmat pe fostul premier la Bucureşti după numirea acestuia în fruntea Guvernului.

Cătălin Baba, născut în 1967, a absolvit prima facultate, cea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în anul 1995, urmând în paralel cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), încheiate doi ani mai târziu.

Baba a fost ales în 2001 prodecan, iar în 2004 decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, instituţie unde Emil Boc deţinea funcţia de lector universitar şi unde preda cursuri privind sistemul politic românesc.

Cătălin Baba a colaborat cu Emil Boc imediat după ce acesta a fost ales primar al municipiului Cluj-Napoca, în iunie 2004, an în care s-a ocupat de stabilirea „diagnozei organizaţionale” a Primăriei Cluj-Napoca, iar ulterior de elaborarea strategiei de dezvoltare pe termen mediu a municipiului în perioada 2006-2007. El a intrat în PDL, partid condus de Emil Boc, în anul 2008.

 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'