„Am decis ca toate resursele financiare pe care le vom obţine din IPO (ofertele publice iniţiale – n.r.) nu le vom folosi direct pentru buget (…), ci vom lăsa toţi banii companiei pentru a-i investi în infrastructura care conectează România cu Moldova. (…) Am decis ca o decizie politică să lăsăm banii companiei pentru a fi investiţi pentru îmbunătăţirea infrastructurii energetice care leagă România de Moldova, de Ucraina”, a spus Ponta la sesiunea plenară a programului Security in the Black Sea Region, organizată la Palatul Parlamentului.
Premierul a arătat că acesta este un gen de decizie politică pe care nu numai România ar trebui să-l ia.
„Poate chiar Uniunea Europeană va înţelege că acesta este momentul pentru a investi în infrastructura energetică”, a adăugat Ponta.
Listarea efectivă a Electrica ar putea să se realizeze la sfârşitul lunii iunie, subscrierea urmând să înceapă la jumătatea lunii viitoare, arată un comunicat al Departamentului pentru Energie.
„Potrivit datelor înaintate de Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat că, la jumătatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectivă ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii iunie. Electrica intenţionează să solicite admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Spot Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pentru ca GDR-urile să fie admise la listare în Lista Oficială a Autorităţii de Listare din Marea Britanie şi la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Londra”, se precizează în comunicatul citat.
Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, Departamentul pentru Energie intenţionează să facă din listarea Electrica cea mai mare listare care a avut loc vreodată pe Bursa de Valori Bucureşti.