Sport Arena Streetball: Spectacol de excepţie la concursul de slam-dunk FOTO

Sport Arena Streetball. La doar 1,75 metri, Grațian Pintea a făcut spectacol la al doilea turneu Sport Arena Streetball din acest sezon, chiar dacă invitat special a fost Justin Darlington, considerat cel mai bun dunker din lume în acest moment.
Filip Stan
02 iun. 2014, 18:47
Sport Arena Streetball: Spectacol de excepţie la concursul de slam-dunk FOTO

Sport Arena Streetball. Seară de sâmbătă a fost explozivă și la propriu și la figurat. Profesioniștii Justin Darlington și Kadour Ziani au încins atmosfera, dar puștii care li s-au alăturat în demonstrația de slam-dunk au devenit apoi principalul punct de atracție.

În finala concursului organizat ad-hoc au fost aleși Bogdan Nicolescu, de la liceul Gheorghe Lazăr din București și Grațian Pintea, student în Cluj Napoca. Deși mult mai scund decât oponentul său, dar parcă cu rachete în gambe, Grațian s-a propulsat către inel, bine sfătuit de Kadour Ziani, pentru o reușită finală incredibilă care a ridicat toată lumea în picioare și care i-a adus și victoria.

În competiția de baschet 3×3 s-au duelat, pentru al doilea turneu consecutiv, peste 170 de echipe, iar în prim-plan au fost din nou echipele naționale ale României, care ne vor reprezenta în această săptămână la Moscova, la Campionatele Mondiale de baschet 3×3.

Echipele Tricolorii și Tricolorele s-au impus în categoriile Open, la masculin, respectiv feminin. Băieții au avut parte de meciuri tari, în special în sferturile de finală, atunci când au întâlnit echipa națională a Poloniei, care a ales turneul Sport Arena Streetball pentru a se pregăti pentru Mondiale. Tricolorii s-au impus la limită, scor 14-13, la capătul unui meci extrem de fizic.

Pe tabloul feminin, echipa națională, reunită pentru prima oară în formulă completă, cu Anca Șipoș, Andra Haas, Cristina Bigică și Flori Diaconu, nu a avut probleme în a se impune.

Duminică, 1 iunie, a fost rândul copiilor să fie în centrul atenției pe terenurile din Universitatea Politehnică București, acolo unde Sport Arena a organizat un mini-turneu ad-hoc dedicat celor care abia deprind tainele baschetului.

Mai mult, așa cum s-a văzut de-a lungul competiției, dragostea pentru acest sport începe încă de la cele mai mici vârste, iar la Sport Arena Streetball puștii învață să meargă având tot timpul cu ei și o minge de baschet.

Dupa ce la primul turneu, la Sport Arena Streetball au fost prezenti reprezentanti ai departamentului 3×3 din cadrul FIBA, turneul al doilea s-a bucurat de prezenta lui Robert Rieblinger, seful departamentului 3×3 al FIBA Europe, care a efectuat premierea castigatorilor alaturi de Kadour Ziani si Justin Darlington.

Campionatul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball este organizat de Sport Arena şi ACS Sport Promotion, în colaborare cu Federația Română de Baschet, Universitatea Politehnică București și Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București.

Următorul turneu Sport Arena Streetball va avea loc intre 11 si 13 iulie pe terenurile Sport Arena din Universitatea Politehnica Bucuresti.

Citeşte şi Debut FURTUNOS la Sport Arena Streetball 2014. S-au jucat peste 300 de meciuri în 60 de ore

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Luni, cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!