Ecobanca: Şase puncte mobile de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, în Bucureşti

Proiectul ECOBANCA - Banca ta de reciclare este unul care doreşte să devină un exemplu de bune practici pentru oraşele din România în ceea ce înseamnă colectarea de la populaţie a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), a afirmat, marţi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi.
Alina Costache
03 iun. 2014, 12:26
Ecobanca: Şase puncte mobile de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, în Bucureşti

„Conform legislaţiei europene şi naţionale, autorităţile locale au obligaţia de a contribui la colectarea, valorificarea şi reciclarea deşeurilor de tip DEEE DBA (deşeuri de baterii şi acumulatori) şi de a asigura că acestea sunt transferate către un sistem de reciclare autorizat. Una dintre obligaţii este de a asigura cel puţin un punct de colectare la 50.000 de locuitori. În acest context, păstrând proporţiile, numărul de puncte de colectare în Capitală ar trebui să fie de aproximativ 40”, a spus Attila Korodi.

Asociaţia Environ a lansat, marţi, cea de-a doua ediţie a campaniei de informare, conştientizare şi stimulare a colectării selective a DEEE şi a DBA, ECOBANCA – Banca ta de reciclare.

„În anul 2007, în primul meu mandat ca ministru al Mediului, am gândit campania ‘Marea Debarasare’, un proiect menit să sprijine procesul de colectare, dar şi să atragă atenţia asupra importanţei colectării selective a deşeurilor de tip DEEE. Programul a fost unul de succes, dovadă fiind sutele de tone colectate şi miile de solicitări din partea cetăţenilor de a relua acest program. Cred că autorităţile locale sunt cele care trebuie să preia acest concept, să-l îmbunătăţească, să îl adapteze particularităţilor locale. Tocmai un astfel de exemplu este campania ECOBANCA, ce se derulează la nivelul municipiului Bucureşti”, a subliniat ministrul Mediului.

Campania ECOBANCA este parte integrantă a strategiei Asociaţiei Environ de susţinere proactivă a procesului de transformare a României într-o societate a reciclării, având drept obiectiv creşterea gradului de conştientizare a pericolului risipirii resurselor naturale, favorizând astfel îndeplinirea obligaţiilor europene referitoare la aplicarea principiilor ierarhiei deşeurilor.

„Răspunsul pozitiv al cetăţenilor Capitalei care s-au implicat activ în prima ediţie a campaniei ne-a încurajat să reluăm acest proiect şi să extindem reţeaua de colectare la şase puncte. Obiectivele declarate sunt, pe de o parte, generarea unui comportament eco-responsabil şi a unei obişnuinţe de colectare selectivă, iar pe de altă parte, creşterea cantităţilor de DEEE şi DBA colectate efectiv de la populaţie în conformitate cu Strategia Europa 2020”, a menţionat preşedintele Asociaţiei Environ, Andrei Orban.

Cele şase puncte mobile de colectare ECOBANCA vor fi amplasate, în perioada desfăşurării campaniei (5 iunie – 15 septembrie), în zonele aglomerate ale Capitalei, în puncte agreate cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'