Cum să îţi pregăteşti maşina pentru vară. Ce trebuie să faci

Maşina, un element important în orice familie, trebuie pregătită şi pentru sezonul cald, ca şi pentru cel rece. Pregătirile vizează atât exteriorul maşinii, cât interiorul acesteia. Pregătirea automobilului pentru a da piept cu zilele caniculare de vară nu costă mult şi nici nu o să îi ia mult timp proprietarului.
Iulian Tudor
05 iun. 2014, 06:46
Cum să îţi pregăteşti maşina pentru vară. Ce trebuie să faci

Pe lângă interior şi exterior, proprietarul maşinii are de verificat şi de pus la punct şi câteva elemente din partea mecanică a automobilului, scrie promotor.ro. Indicat ar fi ca pregătirea maşinii să înceapă cu partea exterioară a automobilului.

Citeşte şi Metoda INEDITĂ prin care un bărbat şi-a vândut MAŞINA pe INTERNET apelând la perversitate şi SEX FOTO

Pregătirea exterioară

1. Razele ultraviolete afectează vopseaua, de aceea e bine ca după ieşirea din iarnă să aplicaţi un tratament cu ceară caroseriei maşinii.

2. Verificaţi şi schimbaţi ştergătoarele de parbriz şi lunetă. Dacă locuiţi într-o zonă unde ninge abundent, este mai mult ca sigur că acestea au avut mult de lucru pe durata iernii. Plus că temperaturile scăzute favorizează deteriorarea ştergătoarelor iar lamele acestora se umplu de crăpături pe care substanţele împrăştiate de utilajele de deszăpezire şi căldura nu fac decât să le accentueze, iar suprafaţa geamului nu mai este acoperită uniform.

Pregătirea interiorului pentru vară

1. Asiguraţi-vă că sistemul de aer condiţionat este în stare perfectă de funcţionare, este mult mai stresant să conduceţi pe căldura verii fără o instalaţie de aer condiţionat funcţională. De asemenea, rezerva de freon a sistemului de climatizare trebuie încărcată şi ţinută sub observaţie.

2. Investiţi bani într-un parasolar care să acopere bordul şi volanul în momentele în care maşina nu este folosită sau vă aşteaptă în parcare. Culoarea neagră de la interior atrage razele solare iar supraîncălzirea habitaclului duce, în timp, la deteriorarea materialelor de la interior.

Citeşte şi Ştiai că este STRICT INTERZIS să-ţi speli maşina în faţa blocului? Vezi ce AMENDĂ rişti dacă faci asta

3. Dacă nu călătoriţi pe distanţe lungi, încercaţi să ţineţi portbagajul cât mai gol cu putinţă. O greutate suplimentară de 45 kg poate creşte consumul de carburant al maşinii cu 2%.

PARTEA MECANICĂ

1. Verificaţi uleiul şi schimbaţi-l, în special dacă locuiţi într-o zonă cu temperaturi extreme. Diferenţele mari de temperatură afecteză proprietăţile uleiului de motor.

2. Verificaţi starea generală a bateriei şi nivelul de lichid din aceasta. În lunile călduroase, bateria este mult mai solicitată şi situaţii neplăcute se pot produce produce oricând.

Citeşte şi Renault va lansa în India o maşină mai ieftină de 5.000 de euro

3. Nu uitaţi nici de antigel, din cauza acestuia motorul nu îngheaţă iarna dar nici nu se supraîncălzeşte vara.

4. Dacă aveţi anvelope all-season, verificaţi presiunea acestora precum şi dacă nu prezintă crăpături, umflături sau deformări, pentru drumurile încinse favorizează o potenţială explozie. În cazul în care aveţi anvelope de iarnă, este de la sine înţeles că acestea trebuie înlocuite cu cele de vară, pentru o mai bună manevrabilitate, siguranţă şi eficienţă a consumului de carburant.

5. La fel de importante sunt şi frânele, iar gradul de uzură al plăcuţelor de frână trebuie inspectat neapărat. Temperaturile înalte şi apa provenită din ploile abundente de vară pot crea un adevărat haos din sistemul de frânare al maşinii.

6. Nu în ultimul rând, deşi multe din verificările de mai sus se pot face de către şoferii cu un minim de cunoştinţe de mecanică, vă sfătuim să apelaţi la serviciile unui mecanic auto pentru o mai bună evaluare a stării de funcţionare în care se află maşina dumneavoastră.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Cât de des ar trebui să mănânci pepene roșu. Sunt persoane care nu trebuie să consume zilnic
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Curtea Supremă a amânat execuția unui deținut din Texas cu 20 de minute înainte de injecția letală
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'