„Copiii, ce au fost aduşi pe rând, sunt izolaţi şi li se administrează tratament, urmând a se face monitorizare biologică timp de două luni„, a declarat directorul medical al SJU Bacău, Aurelia Ţaga, potrivit Agerpres.
Directoarea şcolii din comuna Negri, Gabriela Luchian, a declarat că „s-a trecut la dezinfecţia şcolii„. Ea susţine, însă, că „ar trebui făcut un control mai larg, deoarece pe lângă elevii care au avut simptome, probabil, mai sunt şi alţii care nu ştiu că ar fi putut să se molipsească„.
„Din discuţiile avute cu părinţii rezultă că nu s-au făcut controale medicale la şcoală după apariţia primului caz în debutul acestei săptămâni„, a declarat Dan Patriche, viceprimarul comunei Negri, al cărui copil se află printre cei internaţi.
Cazurile de scarlatină sunt confirmate de Direcţia de Sănătate Publică Bacău. „Există un focar de scarlatină la şcoala din Negri. Cele patru cazuri confirmate sunt izolate. Asistenta din localitate va recolta exudat faringian de la fiecare copil şi vor fi supravegheaţi timp de zece zile„, arată Direcţia de Sănătate Publică Bacău.
Scarlatina este o boală infecto-contagioasă, întâlnită frecvent la copii având vârste sub 10 ani. Se manifestă prin debut brusc cu febră, alterarea stării generale, angină streptococică, erupţie tegumentară. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, strănut sau chiar vorbire. Toţi bolnavii de scarlatină se internează, obligatoriu, în spital, între 7 şi 10 zile, considerându-se vindecat bolnavul care, după 21 de zile de la debutul afecţiunii, nu mai prezintă, la două exudate consecutive, streptococ.