Preşedintele rus a criticat-o pe fosta Primă Doamnă a Americii, Hillary Clinton, spunând despre ea că nu este elegantă în declaraţii şi că nu ar fi o femeie puternică ci, din contră, o femeie slabă. Reacţia oarecum jignitoare a preşedintelui rus se pare că a fost provocată de nişte remarci făcute mai înainte de Hillary Clinton, la adresa lui, cu ocazia crizei din Ucraina.
Hillary Clinton, care este considerată o pretendentă serioasă la succesiunea lui Barack Obama la Casa Albă în 2016, a declarat în martie că Vladimir Putin încearcă să ‘rescrie’ frontierele Europei de Est, aşa cum a făcut-o Adolf Hitler în anii ’30.
‘Este mai bine să nu ne certăm cu femeile. Dar doamna Clinton nu a fost niciodată foarte elegantă în declaraţii. Totuşi, ne-am întâlnit mereu după aceea şi am avut discuţii cordiale cu prilejul diferitelor evenimente internaţionale’, a spus liderul de la Kremlin.
Citeşte şi Putin cere SUA să arate „dovezile” implicării militare ruse în Ucraina
‘Când oamenii depăşesc limitele, asta nu se întâmplă pentru că sunt prea puternici, ci pentru că sunt prea slabi. Dar poate că slăbiciunea nu este cea mai rea dintre trăsături pentru o femeie’, a adăugat Putin.
‘Când aud astfel de declaraţii, mă gândesc în primul rând că aceia care le fac nu au niciun argument. În ceea ce priveşte politica americană, este clar că SUA au politica cea mai agresivă şi cea mai dură pentru a-şi apăra propriile interese’, a subliniat preşedintele rus.
Valerie Trierweiler, mai tare ca preşedintele rus
Fosta parteneră de viaţă a preşedintelui Francois Hollande, Valerie Trierweiler, s-a declarat miercuri, într-un mesaj postat pe Twitter, ‘bucuroasă să nu-i strâng mâna’ preşedintelui rus Vladimir Putin, invitat joi la Palatul Elysee, informează AFP.
Preşedintele rus, invitat în Franţa cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la debarcarea Aliaţilor în Normandia, va cina joi seara la Elysee cu omologul său francez, care va lua masa mai înainte cu preşedintele american Barack Obama la un restaurant din Paris.
În centrul discuţiilor dintre Hollande şi Putin se va afla problema ucraineană, dar şi relaţiile tensionate dintre Rusia şi Uniunea Europeană, conform unui comunicat al Palatului Elysee.
Rusia, care a anexat Crimeea după un referendum, este acuzată de statele occidentale că încearcă să destabilizeze şi estul Ucrainei, unde insurgenţi proruşi au preluat controlul mai multor oraşe, notează AFP.