RUSALII 2014: Spectacole cu statui vivante în Herăstrău

RUSALII 2014: Teatrul Masca va organiza, în perioada 7-9 iunie, în Herăstrău, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante în cadrul căruia zeci de artişti provenind din 11 ţări, mulţi dintre ei campioni naţionali sau mondiali ai stilului, vor face dintr-o plimbare prin parc o experienţă inedită şi plină de culoare.
Romania TV
07 iun. 2014, 09:22
RUSALII 2014: Spectacole cu statui vivante în Herăstrău

RUSALII 2014: ‘Herăstrăul va vibra într-un mod cu totul special în zilele de 7-9 iunie, căci statuile, aidoma unor cutii muzicale îşi vor urma destinul trăind cu pasiune fiecare povestea sa. Vă veţi afla ca într-un muzeu în care, noaptea, exponatele prind viaţă şi vorbesc toate deodată, fiecare cu fiecare şi toate deopotrivă cu voi, spectatorii. O sarabandă a poveştilor, care mai de care mai frumoase, a clinchetelor de glasuri venite parcă dintr-o lume paralelă, a bucuriei de a fi, pentru câteva clipe sau minute în atenţia voastră şi a lumii întregi’, a declarat directorul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Aleile parcului vor deveni un univers aparte, animat de personaje fantastice care vor impresiona prin tehnică, poveşti şi costume. Statui pline de culoare întruchipând personaje istorice sau din filme, din lumea lui Shakespeare sau a lui Caragiale, statui şi poveşti urbane, îngeri şi personaje supranaturale vor fermeca publicul spectator.

Accesul este gratuit la toate spectacolele prezentate pe parcursul celor trei zile de evenimente.

RUSALII 2014 Potrivit Noului Testament acest eveniment a avut loc in ziua rusaliilor evreiesti, la 50 de zile de la invierea lui Iisus. De aceea sarbatoarea crestina mai poarta denumirea de Cinzecime.

Anul acesta, a doua zi de RUSALII este libera, fiind marcata luni, 9 iunie, 2014 cand este sarbatoarea Sfintei Treimi. Potrivit traditiilor populare, in Transilvania, RUSALIILE se intind pe o perioada de trei zile.

In credinta populara, Rusaliile sunt spiritele mortilor care, dupa ce au parasit mormintele la Joimari si au petrecut Pastele cu cei vii, refuza sa se mai intoarca in locasurile lor subpamantene si incep sa faca rele oamenilor.

RUSALII 2014 La fel ca si la alte sarbatori crestine si de ziua de RUSALII se leaga o multime de traditii si superstitii care difera de la o regiune la alta a tarii.

De RUSALII oamenii isi impodobesc casa si gospodaria cu ramuri de tei, plop, stejar. Ramurile de tei au o simbolistica aparte in aceasta sarbatoare. Se crede ca teiul fereste gospodariile de grindina sau de duhurile rele ale zanelor si de aceea flacaii le aduc din paduri dupa care se sfintesc la Biserica, iar credinciosii le iau acasa si le pun la icoane;

Tot de Rusalii, in unele regiuni se danseaza Jocul Calusarilor. Dansul calusarilor, in general, are scopul de a apara oamenii, vitele si recoltele de influentele negative. Spiritele rele se alunga prin ritualuri galagioase si pocnituri cu ramuri de tei de Rusalii.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'