BACALAUREAT 2014 – SUBIECTE BAC pentru toate probele, calendar examene, reguli stricte şi REZULTATE BAC 2014

BACALAUREAT 2014. Absolvenţii de liceu intră pe 10 iunie în focurile Bacalaureatului. Emoţiile sunt mari, în special că în ultimii ani rezultatele au fost catastrofale. Din 2011 încoace, doar jumătate dintre liceeni au reuşit să ia bacul. Prima probă este testarea orală la limba română. Afişarea rezultatelor de BAC 2014 se va face în data de 7 iulie.
Roxana Gagiu
10 iun. 2014, 03:46
BACALAUREAT 2014 - SUBIECTE BAC pentru toate probele, calendar examene, reguli stricte şi REZULTATE BAC 2014

BACALAUREAT 2014. Examenul de bacalaureat începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va desfăşura până pe 12 iunie. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale se va susţine între 11 şi 13 iunie. Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale, va fi susţinută între 16 şi 20 iunie, iar cea a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 23 şi 27 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută pe 30 iunie. Ea va fi urmată pe 1 iulie de cea la limba şi literatura maternă, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului şi specializării – pe 4 iulie.

Bacalaureat- Afişarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, până la ora 12,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor şi afişate pe 11 iulie.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014

Vezi care sunt ZODIILE NOROCOASE la BAC

REGULI STRICTE BAC 2014

La probele scrise, sălile vor fi, în prealabil, adaptate acestor activităţi, prin:

  • dotarea corespunzătoare; se va avea în vedere amenajarea sălilor, astfel încât, de regulă, în fiecare sală de examen să existe cel puţin 15 candidaţi;
  • eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise;
  • afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu candidaţii repartizaţi în sala respectivă şi a prevederilor metodologiei, care îi informează pe aceştia că pătrunderea în sala cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen;
  • afişarea, pe uşa fiecărei sali, a prevederilor din metodologie care îi informează pe elevi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.

Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

BAC 2014. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

După anunţarea variantei de subiect extrasă de Comisia Naţională de Bacalaureat, se multiplică subiectele în număr egal cu numărul candidaţilor, urmând ca acestea să fie distribuite în săli. Candidaţii care susţin probele în limbile minorităţilor naţionale vor primi simultan subiectul atât în limba maternă, cât şi în limba română.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia.

Vezi şi: Un elev a inventat cea mai sigură metodă de copiat. Profesorii nu vor bănui nimic VIDEO

În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rau şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează.

Potrivit metodologiei de Bacalaureat, după ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.

BAC 2014. La expirarea celor trei ore acordate, candidaţii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei candidaţi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Citeşte şi: Cum să obţii o notă bună la BAC 2014 matematică dacă eşti mai puţin pregătit

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

BAC 2014. Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

BACALAUREAT 2014. Anul trecut profesorii care au supravegheat examenul de bacalaureatau primit 29 de lei pe zi! Cei care au corectat au câştigat între 2,4 şi 4,8 lei pe lucrare sau candidat evaluat. Din aceste sume mici însă profesorii trebuie să plătească şi datoriile la stat aşa că în final nu le rămâne mai nimic. Anul acesta, profesorii sunt hotărâţi să nu mai participe în comisiile din cadrul examenului de Bacalaureatdacă ministerul Educaţiei nu va aloca mai mulţi bani.

VEZI ŞI: BAC 2014. Te-ai întrebat câţi bani primeşte un profesor supraveghetor?Vezi de ce se cere boicotarea examenului

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România! Vezi ce vor să facă profesorii în ziua de examen

         BACALUAREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE LIMBA STRĂINĂ, PROBA ORALĂ

         BACALUAREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE LIMBA MATERNĂ, PROBA ORALĂ

         BACALUAREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ROMÂNĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 SUBIECTELE la MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FIZICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la CHIMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la BIOLOGIE şi ANATOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ISTORIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la GEOGRAFIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la FILOSOFIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la PSIHOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la LOGICĂ şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la SOCIOLOGIE şi BAREMUL DE CORECTARE

         BACALAUREAT 2014 MODELUL DE SUBIECTE la ECONOMIE şi BAREMUL DE CORECTARE

SUBIECTE BACALAUREAT 2014, sesiune specială BAC 2014. Peste 160 de elevi calificaţi la olimpiade sau competiţii sportive internaţionale au susţinut în perioada 17-30 mai sesiune specială BAC 2014.

VEZI AICI: Rezultate Bacalaureat 2014, sesiune specială olimpici BAC 2014

Bacalaureatul de antrenament dinaintea examenului propriu-zis din vară lasă knock-out mai multe şcoli din ţară.

La clasa a XII-a rata de promovabilitate este de 42,15, un pic mai mare ca cea de anul trecut, din luna decembrie, când s-a înregistrat un procent de 36,21%. Cea mai mare rată de promovabilitate s-a înregistrat la proba de la informatică, unde au trecut 90,18%, urmând disciplinele socio-umane cu un procent de 81,29% din cei înscrişi. Există însă probleme de promo­vabilitate la matematică, fizică şi biologie, unde nu s-a trecut de 47%. Cu toate acestea, la simularea pentru bacalaureat s-au obţinut şi 76 de note de 10, 1.224 de note cuprinse între 9 şi 9,99, şi 1714 note cuprinse între 8 şi 8,99.

Cele mai multe note de zece s-au obţinut la biologie, 26 la număr, apoi ur­mează matematica, unde 25 de elevi au obţinut 10, istoria şi informatica, unde s-au obţinut câte 5 note de 10 la fiecare, chimia cu 4 de 10 şi geografia, unde doar un elev a obţinut punctajul maxim. Singura disciplină unde nu s-a obţinut nici o notă de 10 este fi­zica.

La simularea organizată de Ministerul Educaţiei la începutul lunii s-au înscris peste 13.000 de elevi ieşeni de clasa a XI-a şi a XII-a, dintre care au promovat mai puţin de 50%.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Meditaţii gratuite pentru elevi

BAC 2014. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Bacalaureat – Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

PERLE BAC 2013. Liceenii au rescris ISTORIA. Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli

În 2011, când a început să se ia măsura supravegherii video la bacalaureat, promovabilitatea în prima sesiune a fost de 44,47% înaintea contestaţiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat. După contestaţii, ponderea celor care au obţinut note de trecere la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult.

În 2012, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat a fost de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011. Promovabilitatea după soluţionarea contestaţiilor a crescut la 44,41%.

Peste 188.000 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris la Bacalaureat 2013. Procentul de promovare pentru absolvenţii promoţiei 2012-2013 a fost de 62%, în timp ce pentru absolvenţii promoţiilor anterioare, care au participat la această sesiune, procentul a fost de 30,06%. Ca urmare, procentul total de promovare, la nivel naţional, a fost de 55,4%, respectiv 97.140 de absolvenţi.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Județul din România care s-ar fi schimbat total. Un proiect început de Nicolae Ceaușescu transforma definitiv zona și harta României. Sute de oameni lucrau non stop ca să termine totul în 3 ani de zile. S-a ales praful de tot
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Dacă stăm jos mai mult de 10 ore pe zi riscăm să murim. Descoperirile șocante ale specialiștilor privind sedentarismul
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Scăpați de calvarul perdelelor șifonate, după spălare. Vă ia câteva secunde
Ego.ro
Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet 😢 Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Prezența unei ursoaice cu trei pui semnalată în Alba Iulia
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy