ROMÂNIA a învins BRAZILIA. Suntem campioni mondiali. Vezi când s-a întâmplat

Sucevenii Alexandru Ţigănescu şi Ana Maria Carpea şi-au adjudecat prima poziţie a podiumului Campionatului Mondial de Poduri din paste făinoase, din Budapesta, competiţie desfăşurată la sfârşitul lunii mai şi în cadrul căreia au concurat 13 echipaje din Germania, Brazilia, Portugalia, Ungaria, Letonia, Serbia şi România.
Iulian Tudor
09 iun. 2014, 11:53
ROMÂNIA a învins BRAZILIA. Suntem campioni mondiali. Vezi când s-a întâmplat

După ce au trecut de emoţiile etapei de calificare, tinerii au realizat un pod din spaghete, penne şi adeziv capabil să susţină 436,4 kg kilograme, rezultat ce le-a asigurat cea mai înaltă distincţie a concursului din Ungaria, scrie monitorulsv.ro.

Alexandru şi Ana Maria sunt studenţi ai Facultăţii de Construcţii (anul III), specializarea Inginerie Civilă, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Citeşte şi Mănânci paste? Iată ce poţi să păţeşti

Podul câştigător a fost realizat din cele mai bune paste, atent selecţionate şi supuse la diverse teste de rezistenţă. Doar acele spaghete şi penne care au trecut cu brio testele inginereşti au fost folosite ca materie primă pentru inedita construcţie.

Pentru campionatul din Budapesta, obiectivul echipei sucevenilor era să ocupe o poziţie pe podium, însă răsplata muncii lor, a preciziei şi răbdării lor de fier, a fost cu mult peste aşteptările acestora.

Potrivit lui Alexandru, „podul pe care l-am realizat a fost similar celui care l-am făcut în faza de calificare. Totuşi, de data aceasta, ne-am concentrat pe fiecare aspect, am fost foarte atenţi la detalii şi nu am lăsat nimic la voia întâmplării”.

Citeşte şi Trucuri ca să-ţi învingi pofta de pâine, paste şi pizza

La rândul său, Ana Maria a mărturisit că, „de data aceasta nu am făcut nici un compromis. Am vrut ca totul să iasă perfect, îmbinări, simetrii. Am analizat la lampă fiecare pastă pentru a depista defectele pe care le poate avea în exterior sau interior. Orice imperfecţiune a acestora poate avea un efect devastator”.

Totodată, potrivit acesteia, din ecuaţia reuşitei lor nu au lipsit ambiţia şi meticulozitatea, dar şi ore întregi de muncă, în cele patru zile dinaintea competiţiei competitorii „furând” doar câteva ore de somn.

„Lucrând zi de zi unii cu alţii, desigur că au apărut şi mici certuri şi discuţii în contradictoriu, asta din cauza faptului că ne doream ca totul să iasă foarte bine. Nu am fi admis să ne prezentăm acolo cu un pod de care să nu fim pe deplin mulţumiţi”, a arătat Ana Maria. Din echipa celor doi suceveni au mai făcut parte Dana Maria Cheţan şi Paul Musta.

Pentru realizarea ineditei structuri, cunoştinţele inginereşti sunt esenţiale, pastele trebuind îmbinate perfect, lipite şi plasate cu grijă. Mai mult de atât, podul trebuia să respecte câteva dimensiuni impuse de organizatorii competiţiei, astfel încât acesta nu trebuie să depăşească greutatea de un kilogram, lungimea de un metru, lăţimea de 13 centimetri şi înălţimea de 60 de centimetri.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Stațiunea din România care a renăscut din propria cenușă. E plină de turiști străini și români veniți pentru peisaje și un produs unic în lume. Prețurile la cazare sunt mici și se primesc vouchere de vacanță
Capital.ro
Se interzis mașinile de orice fel. Primăria a decis: Utilizați transportul public!
Playtech.ro
Dana Budeanu a arătat TOT! A încins imaginația bărbaților cu această apariție BOMBĂ
DailyBusiness
ALERTĂ MAJORĂ de cutremur! Un seism puternic a zguduit România
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Serialul de pe Netflix care devine nemuritor. Ce îi captivează pe abonați
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
Beni de la Insula Iubirii, „tradus” de iubită! Maria i-a pus capac, s-a combinat cu altă concurentă și... a prins-o cu ALȚII! Insula Dramei Totale continuă!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Reacția Anei Maria Bărbosu, după decizia TAS de a-i înapoia medalia de bonz: „Mi s-au înmuiat din nou picioarele”. Ce decizie a luat Jordan Chiles, după această veste
Capital.ro
Aplauze de adio! A murit cea mai iubită ACTRIŢĂ. Marea doamnă s-a stins
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS VOR STIMULA ECONOMIA FRANȚEI ÎN 2024
MediaFlux
Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, promite și pensii duble după recalculare: „Pot crește și cu 100%”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!