PROGNOZA METEO. Zilele se împart între vremea caniculară şi furtuni de scurtă durată

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o vreme instabilă pentru următoarele zile, zilele cu temperaturi caniculare fiind însoţite de ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice.
Filip Stan
09 iun. 2014, 12:29
PROGNOZA METEO. Zilele se împart între vremea caniculară şi furtuni de scurtă durată

PROGNOZA METEO. Marţi avem parte de vreme frumoasă în prima parte a zilei în mai toată ţara, aşa că temperaturile cresc accelerat spre valori ce ating chiar pragul caniculei în vest, dar vorbim oricum despre o zi tropicală în cea mai mare parte ţării, cu maxime de la 26 grade în nordul Moldovei până la 35 grade în Crişana şi în Banat. După-amiază norii îşi fac din nou apariţia şi temporar acoperă cerul în zonele montane şi submontane, dar şi Transilvania, şi lasă averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină. Seara aceste fenomene vor fi şi în Moldova. Pe areale restrânse vor fi chiar şi ploi torenţiale.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi va fi o zi ca în luna lui Cuptor, cu cerul senin în prima parte a zilei şi apoi variabil şi cu maxime la umbră de 32, poate chiar 33 grade. Vântul suflă în general slab spre moderat şi abia reuşeşte să răcorescă puţin atmosfera.

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea continuă să fie călduroasă în jumătatea de vest a ţării, în timp ce în restul ţării, unde ajunge un aer mai răcoros temperaturile scad uşor şi se apropie de cele normale pentru această dată şi vorbim despre maxime cuprinse între 24, 25 grade în nordul Moldovei şi 34 grade în Câmpia Banatului. Cerul va fi variabil, mai ales în prima parte a zilei, dar după-amiază înnorările sunt mai accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină, pe arii restrânse la munte, în Oltenia şi în Muntenia şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul se intensifică în majoritatea regiunilor, dar suflă mai tare în est, precum şi în sud, in timpul averselor.

Citeşte şi Rupere de nori peste România. Furtunile violente au distrus case, maşini şi gospodării

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se răcoreşte uşor miercuri, mercurul din termmetre se opreşte pe la 28, 29 grade. Ca aspect vremea e destul de plăcută câteva ore bune, cu cerul variabil, dar temporar norii strâng rândurile şi vin cu averse, descărcări electrice şi vânt turbulent.

PROGNOZA METEO. Joi avem parte de o vreme predominant frumoasă, cu cer variabil în toată ţara şi şanse reduse de ploaie. Seara târziu şi în noaptea de joi spre vineri se înnorează şi local vor fi ploi, mai ales averse şi descărcări electrice, dar şi răbufniri ale vântului. Maximele se vor situa în general între 25 grade în nordul Moldovei, pe litoral şi în estul Transilvaniei şi 31 grade în vestul ţării, dar şi în sud-vestul extrem.

Imagini INCREDIBILE. O grindină IMENSĂ a căzut în Dâmboviţa FOTO

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vreme frumoasă şi foarte plăcută sub aspect termic şi joi. Meteorologii prognozează cer variabil, vânt domol şi în jur de 29 grade în termometre la umbră după-amiază.

PROGNOZA METEO. Vineri instabilitatea atmosferică se manifestă mai ales în sud, în sud-est şi în centru, dar şi la munte prin înnorări accentuate, averse, fulgere, tunete, fulgere şi rafale de vânt în timp ce în celelalte regiuni doar izolat vor fi astfel de fenomene. Izolat, va cădea grindină. Maximele se vor situa între 23 şi 29 grade. În weekend temperaturile vor fi destul de apropiate de mediile multinuale specifice celei de-a doua decade a lunii iunie, dar nu scăpăm de ploi. Dacă sâmbătă ploi de vară şi descărcări electrice vor fi izolat, duminică vor fi mai multe averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'