1. Te culci la aceeaşi ora că în facultate
E normal să încerci să înghesui nenumăratele lucruri pe care le ai de făcut în casă în orele pe care le ai la dispoziţie după ce vii de la muncă, însă această practică îţi împinge ora de culcare undeva în jur de miezul nopţii sau chiar după. Problema e că somnul insuficient e foarte nociv pentru sănătate: cercetările au demonstrat că lipsa de somn contribuie la hipertensiune, diabet, obezitate şi la un aspect epuizat şi îmbătrânit.
Fă o schimbare: E adevărat că nu ai cum să prinzi opt ore de somn adânc în fiecare noapte, dar acordă prioritate somnului mai des decât acum şi corpul tău îţi va mulţumi. Fiecare organism are nevoi diferite dee odihnă. Află de câte ore de somn are nevoie al tău oprind alarmă într-o duminică, când ai avut timp să te odihneşti şi cu o zi înainte, şi vezi câte ore dormi în mod natural. Majoritatea oamenilor au nevoie de 7-8 ore pe noapte.
2. Ai o slăbiciune pentru dulciuri
O alimentaţie plină de zahăr se va face simţită la numărul de centimetri din talie, însă acum experţii spun că îţi ridează şi oboseşte şi pielea. Vinovat e procesul natural numit glicatie, în care zahărul din fluxul sanguin se ataşează de proteine pentru a formă noi molecule nocive numite AGE.
Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro