CALENDAR FUZIUNE. PNL şi PDL vor depune actele la Tribunal până la 1 august

Liderii PNL şi PDL au convenit, marţi, un calendar privind fuziunea dintre cele două formaţiuni. Astfel, până la 1 august, liberalii şi democrat-liberalii vor să depună actele la Tribunalul Bucureşti, transmite România TV. Tot până atunci trebuie decis şi candidatul comun la prezidenţiale.
Iulian Tudor
10 iun. 2014, 09:13
CALENDAR FUZIUNE. PNL şi PDL vor depune actele la Tribunal până la 1 august

Echipele de negocieri ale Partidului Național Liberal și Partidul Democrat Liberal au reluat, marți, discuțiile privind fuziunea dintre cele două partide. 

Liderii celor două formaţiuni s-au pus de acord asupra unui calendar privind fuziunea, astfel încât până la 1 august să depună actele la Tribunalul Bucureşti.

După discuţii, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că fuziunea dintre PNL şi PDL ar urma să aibă loc înainte de alegerile prezidenţiale.

Cât de repede posibil (să aibă loc fuziunea – n.r.). Suntem în acest sens condiţionaţi şi de modul în care specialiştii, comisia de statut, va lucra în această perioadă. Însă există o determinare foarte clară să avem pregătită această fuziune, să o realizăm de fapt până la alegerile prezidenţiale”, a spus Frunzăverde.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a precizat, la rândul său, că miercuri, la ora 17.00, vor începe discuţiile în comisiile comune de specialitate pentru pregătirea fuziunii.

Cât mai repede posibil, cu atât mai bine, juriştii lucrează la aceste scenarii. Trebuie să ţinem cont că e şi vacanţă judecătorească, dar noi lucrăm şi pregătim documentele„, a spus Predoiu.

De asemenea, Vasile Blaga a declarat că fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede cu putinţă, dar nu a fost stabilit încă un termen calendaristic.

„Noi dorim o fuziune cât mai repede cu putinţă, repet, cât mai repede cu putinţă. Nu v-am dat termene până acuma, niciodată. (…) Sunt paşi care urmează a fi făcuţi. Rămânem exact în aceeaşi matrice de la început cu desemnarea candidatului la Preşedinţie, pentru că vom susţine un singur candidat”, a precizat preşedintele PDL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a precizat că în sensul înfăptuirii fuziunii dintre democrat-liberali şi liberali s-a convenit asupra creării a şapte comisii mixte pe domenii de activitate.

Liderii PDL şi PNL s-au întâlnit în mai multe rânduri pentru a discuta despre etapele în vederea fuziunii. Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au asigurat că se doreşte o fuziune cât mai rapidă, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până la 1 august.

Conferinţă „comună” PNL-PDL, sub sigla PDL

În urmă cu câteva zile, Klaus Iohannis a afirmat că, în prezent, PNL trebuie să joace „un rol determinant în acest proces” de unificare a dreptei.

Totodată, acesta a explicat faptul că primele discuţii informale dintre liberali şi democrat-liberali cu privire la fuziune au avut loc imediat după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Emil Boc: O fuziune PNL-PDL prin absorbţie nu este cea mai bună soluţie

„Am pornit din capul locului bine, printr-o discuţie paritară PNL-PDL şi am convenit liniile acestei fuziuni – un mare partid de dreapta, fuzionarea celor două partide şi un candidat unic la prezidenţiale. (…) Această discuţie a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Cu siguranţă au existat tatonări înainte de această discuţie formală. Au existat chiar discuţii informale între cei doi preşedinţi – Antonescu şi Blaga, dar primele tatonări au fost după europarlamentare şi lucrurile s-au petrecut foarte repede”, a mai precizat liberalul. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'