Dragnea răspunde UDMR: Ar trebui să fim mai calmi toţi. Nu am discutat intrarea la guvernare a PPDD VIDEO

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a spus cu s-a pus deocamdată problema cooptării la guvernare a PPDD şi a invitat partenerii din coaliţie la calm întrucât subiectul accederii partidului lui Dan Diaconescu este "ca drobul de sare".
Filip Stan
10 iun. 2014, 15:56
Dragnea răspunde UDMR: Ar trebui să fim mai calmi toţi. Nu am discutat intrarea la guvernare a PPDD VIDEO

Invitat să comenteze opoziţia lui Kelemen Hunor la cooptarea PPDD în Guvern, Liviu Dragnea a răspuns: „Fiecare opinie contează, dar noi n-am ajuns la negocieri cu PPDD pentru intrare la guvernare. Ar trebui să fim mai calmi toţi. Eu înţeleg nemulţumirea, dar e cu drobul de sare. Noi n-am discutat cu PPDD intrarea la guvernare”.

Dragnea a spus că discuţiile cu PPDD ar putea, teoretic, să se desfăşoare pe trei paliere: colaborare la nivel local, la nivel parlamentar şi la nivel guvernamental. Deocamdată, s-a ajuns la primul nivel. „Se pare că nu sunt semne foarte bune. Avem probleme la Cluj, avem probleme la Braşov. Am văzut declaraţii şi la Gorj”, a spus Dragnea referindu-se la trei judeţe unde PPDD a preferat să colaboreze cu PNL-PDL.

Deşi a spus că va mai exista o discuţie cu liderii PPDD, Dragnea s-a arătat rezervat faţă de şansele perfectării unui acord. „Nu putem să mergem din groapă în groapă la colaborarea pe plan local şi să intrăm în discuţii pe celelalte paliere”, a spus pesedistul.

Întrebat dacă i s-a cerut din partea partenerilor de coaliţie guvernamentală să stopeze tratativele cu PPDD, Dragnea a răspuns: „PSD nu-i un partid de mâna a doua ca să-i ceară cineva ferm acest lucru. Noi nu cerem partenerilor noştri asemenea acţiuni şi nici ei nu ne cer nouă”.

UDMR se opune cooptării PP-DD la guvernare. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că intrarea partidului lui DD în Guvern ar fi „un dezastru” din punct de vedere al imaginii. Şi UNPR a anunţat zilele trecute că nu vrea ca PP-DD să facă parte din Guvernul Ponta.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, nu este oportună cooptarea PP-DD la guvernare.

„Din punct de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie. Pe plan local, fiecare face fel de fel de înţelegeri, asta e o altă discuţie. Dar, la nivel guvernamental, în coaliţie, nu sunt de acord şi cred că ar fi o greşeală „, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că premierul Victor Ponta îi cunoaşte punctul de vedere, dar decizia îi aparţine acestuia şi PSD.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că deocamdată subiectul includerii PP-DD în coaliţia de guvernământ nu a fost abordat în cadrul reuniunii liderilor PSD, UNPR, PC şi UDMR de marţi, chestiunea urmând să fie discutată săptămâna viitoare, în funcţie de cum se vor finaliza discuţiile cu PP-DD. Ponta a refuzat să facă orice comentariu legat de afirmaţia lui Kelemen Hunor, potrivit căruia cooptarea PP-DD la guvernare ar fi „un dezastru de imagine”.

Victor Ponta a precizat că un eventual acord bilateral PSD-PPDD va fi supus discuţiei şi celorlalţi parteneri ai PSD din coaliţia de guvernământ. „Nu avem încă nici un rezultat şi o să discutăm săptămâna viitoare. Vom discuta împreună toate schimbările în Guvern”, a declarat Ponta.

Acesta a adăugat că în ultimele zile nu au mai existat negocieri între social-democraţi şi partidul lui Dan Diaconescu, acestea urmând să fie reluate cu Liviu Dragnea reprezentând PSD.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'