CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Protest pe COPACABANA înainte de startul CM 2014

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Douăsprezece baloane uriaşe, pictate cu cruci roşii, simbolizând cele 12 oraşe-gazdă ale CM 2014, au fost expuse marţi pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, în semn de protest faţă de sumele uriaşe pe care guvernul brazilian le-a investit în organizarea acestui eveniment sportiv.
Romania TV
10 iun. 2014, 17:29
CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Protest pe COPACABANA înainte de startul CM 2014

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Mingile, fiecare cu un diametru de doi metri, au fost amplasate pe cea mai faimoasă plajă din Brazilia, în jurul unei construcţii improvizate din lemn simbolizând o groapă, situată în apropierea unuia dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Rio de Janeiro, Copacabana Palace.

„Un Mondial într-o ţară de mizerie, finanţat cu bani publici, reprezintă o problemă morală”, se putea citi într-un mesaj al protestatarilor, scris atât în portugheză cât şi în engleză.

Ideea protestului a aparţinut organizaţiei neguvernamentale Rio da Paz, care a expus deja mingile uriaşe, săptămâna trecută, la ‘Explanada de los Ministerios’ din capitala Brasilia, care concentrează toate edificiile puterii publice din Brazilia.

Protestul este îndreptat nu doar împotriva guvernului brazilian, ci şi a Federaţiei internaţionale de fotbal, dar şi a candidaţilor la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în luna octombrie în Brazilia.

Militanţii acestui grup au distribuit un comunicat în care fac apel la păstrarea unui minut de reculegere la meciul inaugural al Cupei Mondiale 2014, care va avea loc joi la Sao Paulo, în memoria celor opt muncitori care au murit în timp ce participau la construcţia stadioanelor ce vor fi utilizate cu ocazia acestei competiţii.

În comunicat, organizaţia cere guvernului să-şi ceară scuze pentru că „a investit o avere din banii publici într-o competiţie sportivă” care, conform cifrelor oficiale, a costat statul brazilian 25 miliarde de reali (11,3 miliarde dolari).

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Cea mai tare RECLAMĂ despre CM 2014 VIDEO

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Balonul oficial al Mondialului de fotbal 2014 din Brazilia, botezat „Brazuca”, prezintă linii roşii, albastre şi verzi pe un fond alb. El cântăreşte 437 de grame şi a fost testat timp de doi ani şi jumătate de 600 de jucători din 30 de echipe din lumea întreagă.

Numele i-a fost ales în septembrie 2012 de internauţi în urma unui vot la care au participat un milion de fani brazilieni. Internauţii au avut de ales între „Brazuca”, „Bossa Nova” şi „Carnavalesca”.

Brazuca este un termen informal utilizat de brazilieni pentru a descrie mândria naţională prin modul de viaţă brazilian, potrivit site-ului FIFA.

„Brazuca” îi succede lui ”Jambulani”, balonul Mondialului 2010 din Africa de Sud. El îşi va începe aventura la Mondialul brazilian pe 12 iunie, odată cu meciul de deschidere, care va avea loc la Sao Paulo.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Festivitatea va fi transmisă pe 12 iunie, de la ora 21:00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro, potrivit unui comunicat remis de Televiziunea Română.

Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Veste EXCELENTĂ din Brazilia

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Joao Havelange, fostul preşedinte al FIFA , a părăsit spitalul din Rio de Janeiro în care a petrecut ultimele şase zile, din cauza unei infecţii respiratorii. Havelange este aşteptat să asiste la meciurile de la CUPA MONDIALA 2014.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Joao Havelange, fost membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care a condus FIFA din 1974 până în 1998, înainte de a fi înlocuit de elveţianul Joseph Blatter, a răspuns bine la tratament şi a primit acordul medicilor pentru a părăsi clinica, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului Samaritano.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Joao Havelange a petrecut două luni în acelaşi spital, în 2012, în urma unei infecţii severe la o gleznă, însoţită de mai multe probleme cardiace şi respiratorii.

În 2011, el a fost obligat să demisioneze din postul său din cadrul CIO, pe care l-a ocupat timp de 48 de ani, cu câteva zile înaintea unei audieri în care a trebuit să răspundă acuzaţiilor de corupţie.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014: Jennifer Lopez revine pe afișul ceremoniei de deschidere

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Cântăreața americană Jennifer Lopez, care într-o primă fază a renunțat să participe la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal, joi, la Sao Paulo, va figura pe afișul ceremoniei, a anunțat Federația Internațională de Fotbal (FIFA) marți seara.

„FIFA și Comitetul local de organizare (LOC) sunt foarte încântate să anunțe că vom avea toate starurile pentru a cânta imnul oficial al Cupei Mondiale ‘We are one’ cu ocazia ceremoniei de deschidere”, a anunțat FIFA.

„Show-ul lui Pitbull, Claudia Leitte, Jennifer Lopez și Olodum va constitui punctul culminant al ceremoniei”, a anunțat FIFA.

Jennifer Lopez va interpreta „We Are One” împreună cu rapperul Pitbull, cântăreața braziliană Claudia Leitte și grupul de percuție brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, înaintea meciului Brazilia-Croația.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Această ceremonie de 25 de minute la care vor participa 600 de artiști, gimnaști sau specialiști brazilieni în Capoeira, „va aduce un omagiu celor trei bogății ale Braziliei: natura, poporul și fotbalul”.


Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!