BACALAUREAT 2014. Profesorii au rămas blocaţi când au văzut cum îl cheamă pe acest elev VIDEO

BACALAUREAT 2014. Mihai Eminescu dă bac-ul! Da, aţi auzit bine. Este vorba de un tânăr din comuna vrânceană Năneşti, ale cărui nume şi prenume i-au creat mai mult probleme decât succese în viaţă. Mihai Eminescu se numără printre miile de absolvenţi de liceu din acest an care dau cel mai important examen al vieţii.
Alina Costache
12 iun. 2014, 13:11
BACALAUREAT 2014. Profesorii au rămas blocaţi când au văzut cum îl cheamă pe acest elev VIDEO

BACALAUREAT 2014. Născut cu numele de familie Mihai, băiatul a primit la botez prenumele Eminescu, la dorinţa unchiului său, care i-a fost naş. Bărbatul a citit toată opera marelui poet.

„A zis că indiferent ce nepot are întâi îi pune numele Eminescu. Atunci când m-am dus la doctoriţă să-l declar mi-a zis: Bre tanti, glumeşti? Nu glumesc, cum să glumesc?”, a povestit bunica băiatul, Ioana Mihai.

Vezi şi: Jale mare la BACALAUREAT. Un elev s-a dat în spectacol pe RITMURI DE MANELE la ieşirea din examen VIDEO

BACALAUREAT 2014. Şi printre colegi, numele tânărului a stârnit reacţii. „La început m-am minunat puţin fiindcă avem şi un Eminescu şi un Iliescu în clasă. Din păcate nu s-a născut şi poet. Doar după nume”, spune un coleg.

BACALAUREAT 2014. Elevul Eminescu a reuşit să treacă proba orală de la Bac şi speră să nu se facă de ruşine nici la celelelate probe, cu aşa un nume.

„Niciodată nimeni nu mă crede că mă cheamă Mihai Eminescu. Avantaje că nu uită nimeni. Când fac cunostinţă cu cineva nu uită numele şi sunt mai indulgenţi cu mine uneori că … uite e Mihai Eminescu”, mărturiseşte băiatul.

Tânărul din Vrancea îşi doreşte să devină pompier.

BAC 2014. Absolvenţii de liceu au intrat ieri, 10 iunie, în focurile Bacalaureatului. Emoţiile sunt mari, în special că în ultimii ani rezultatele au fost catastrofale.

Afișarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie (până în ora 12.00) şi, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 12:00 – 16:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale se vor face publice în data de 11 iulie.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Abandon masiv la BAC 2014

BAC 2014. Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face în perioada 14 – 18 iulie, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în zilele de 18 şi 19 august, în timp ce evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale va fi susţinută pe 18 şi 19 august.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale – pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română, urmată pe 26 august de proba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Bacalaureat – Afişarea rezultatelor la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 se va face pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 16,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ordinului de ministru, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene şi a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'