Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre fumat

Subiectele despre fumat au stârnit mereu discuţii aprinse. Dacă despre fumat se ştie sigur că afectează într-un mod negativ sănătatea, unii consideră totuşi că se exagerează cu campaniile împotriva acestui subiect dacă facem o comparaţie cu drogurile sau chiar alcoolul, care afectează nu doar sănătatea consumatorilor, ci şi creierul acestora.
Alina Costache
12 iun. 2014, 20:28
Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre fumat

Cu toate acestea, sunt multe lucruri interesate despre fumat pe care toţi iubitorii de ţigări ar trebui să le cunoască. Până una alta, chiar dacă alegi să fumezi în continuare, măcar să o faci în cunoştinţă de cauză.

Zahărul din ţigări

Aproximativ 20% din conţinutul unei ţigări este alcătuit din zahăr, însă nu toţi cei care suferă de diabet cunosc acest lucru. Şi nu se mai ştie ce efecte are arderea zahărului pentru organism.

Ţigările light

Ţigările light sunt produse prin combinarea tutunului cu CO2 şi supraîncălzite până când tutunul îşi măreşte volumul într-un mod asemănător cu spuma expandată. Apoi tutunul expandat este pus în aceeaşi hârtie ca şi ţigările obişnuite.

CITESTE SI: Ce se întâmplă dacă fumezi şapte ţigări pe zi

Ţigările light şi fumătorii

Fumătorii trag mai puternic din ţigările light şi din cele mentolate decât din ţigările obişnuite ceea ce înseamnă consumul a aceluiaşi nivel de nicotină şi gudron.

Ţigările light

Ţigările light sunt produse cu găuri în jurul filtrului pentru a aera fumul în timp ce se trage din ţigără. Mulţi dintre fumători au învăţat să acopere aceste găuri cu degetele sau buzele şi să tragă un fum mai puternic.

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar al fumătorilor este mult mai solicitat decât cel al nefumătorilor. Din cauza acestui lucru, sângele fumătorilor va conţine mai puţini antioxidanţi, dar, în acelaşi timp, va răspunde mai rapid în cazul atacului unui virus datorită faptului că este mai solicitat.

VEZI SI: Ce se întâmplă cu corpul tău după ce te laşi de fumat

Digestia

Fumătorii aprind de obicei o ţigară după masă pentru a uşura digestia. Din cauza faptului că organismul îşi schimbă priorităţile, de la digestia alimentelor la protejarea celulelor şi a circulaţiei sângelui de toxine pentru ca acestea să nu ajungă în creier, oamenii au impresia că digestia este ajutată de o ţigară.

Atracţie sexuală

Unele persoane, în special bărbaţii, pot fi excitate când văd alte persoane, de obicei femei, care fumează. Acest obicei se numeşte Fetişul fumatului şi afectează un număr destul de mic de oameni.

Ţigări traficate

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aproximativ 25% dintre vândute la nivel mondial sunt traficate.

Obicei

Cei mai mulţi dintre fumători îşi formează acest obicei în adolescenţă, înainte chiar de a avea vârsta legală pentru a cumpăra ţigări.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'