Prin astfel de metode rudimentare au falsificat bani membrii grupării anihilate de procurorii DIICOT la finalul anului trecut, informează România TV.
Bărbaţii plasau apoi banii falşi în pensiile oamenilor, întrucât o parte din membrii grupării lucrau ca factori poştali. De asemenea, peste 20.000 de lei falşi au ajuns în magazinele din România.
“Inculpaţii luau fiecare bancnotă contrafăcută şi aplicau o bucată de scotch adeziv. Cu ajutorul unui pix cu gel de culoare albă desenau masca, apoi aplicau o altă bucată de scotch, astfel că desenul ce reprezenta masca de teatru ajungea să fie cuprinsă între cele două straturi de scotch. După, eliminau surplusul de scotch prin tăierea cu un cutter”, potrivit anchetatorilor. Pe lângă plasarea bancnotelor false în pensiile oamenilor şi în diferite magazine falsificatorii comercializau falsurile. La una dintre tranzacţii, pentru 40 de bancnote false de 100 de lei, inculpaţii au cerut 400 de lei. Printre cumpărători s-au aflat însă şi anchetatori sub acoperire.
Procurorii DIICOT au reţinut în luna decembrie 2011, în urma unor percheziţii, 11 persoane. Indivizii au vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani şi sunt specializaţi în falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională falsificată. Gruparea punea banii falşi şi în pieţe, în zone aglomerate, asta pentru a li se pierde cât mai repede urma celor care falsificau bancnotele. Membrii grupării au plasat bancnotele contrafăcute pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Olt şi a altor 16 judeţe.