Se-ntâmplă în ERA DIGITALĂ: Tinerii descoperă FARMECUL RETRO al MAŞINII de SCRIS

Germania este o ţară modernă cu toate însemnele tehnologiei inteligente, precum telefoanele mobile multimedia şi multifuncţionale sau tinerii dependenţi de reţelele sociale. Dar şi în vremuri ca acestea, oamenilor încă le place să deţină lucruri vechi, precum maşini de scris, scrisorile clasice sau camere foto Polaroid.
Romania TV
15 iun. 2014, 09:43
Se-ntâmplă în ERA DIGITALĂ: Tinerii descoperă FARMECUL RETRO al MAŞINII de SCRIS

‘Fiecare tendinţă are o mişcare de contracarare’, spune Karin Frick, specialist în observarea tendinţelor. Mulţi orăşeni germani redescoperă pofta pentru grădinărit, gătit şi faţă de obiecte artizanale. Tendinţa retro oferă de asemenea o formă avantajoasă de venit pentru unele persoane.

Clasicele scrisori

Agenţia Schreibstatt are 61 de oameni care se specializează în redactarea scrisorilor de mână. Thorsten Petzold, om de afaceri care susţine că avea un scris teribil de urât precum cel al doctorilor, a înfiinţat compania care se ocupă de redactarea de scrisori, invitaţii sau felicitări. O scrisoare redactată de mână pe o hârtie de calitate deosebită costă aproximativ 20 de dolari. O invitaţie costă 5 dolari. Organizatorii de nunţi se numără printre clienţii acestor tipuri de invitaţii, potrivit Agerpres.

Petzold spune că secretul companiei sale este că scrisorile au devenit o noutate în era e-mailului. Dar fiecare scrisoare este originală, lucru apreciat de foarte mulţi clienţi.

Anticariatele sunt un alt loc minunat, unde poţi atinge maşini de scris pentru redactarea unui roman la care te-ai gândit ani de zile. Avantajul unei maşini de scris faţă de un laptop conectat la internet este că nu poţi amâna redactarea navigând online. Actorul Johnny Depp deţine o maşină de scris veche, potrivit unui interviu pe care l-a acordat recent publicaţiei Cinema. ‘Când călătoresc, am întotdeauna chitara acustică şi o maşină de scris din ani ’40 în bagajul meu. O folosesc pentru tot ceea ce am de scris’, a spus actorul.

Camerele Polaroid, salvate de la pieire

Camerele Polaroid sunt şi ele în curs de revenire. În 2008 ultima fabrică Polaroid la nivel mondial, aflată la Enschede în Olanda, a fost salvată de la închidere de un grup de entuziaşti care au lansat ‘The Impossible Project’.

Fotograful Oliver Blohm spune că filmele Polaroid din ziua de azi sunt realizate folosindu-se substanţe chimice diferite decât în trecut şi durează mai mult timp developarea lor. Blohm ţine cursuri despre utilizarea aparatelor Polaroid şi despre folosirea experimentală a acestei tehnologii.

El explică şi avantajele fotografiilor realizate pe suport de film. Culorile pe care le vedeţi în poze Polaroid sunt aproape unice, afirmă el. Sunt, de asemenea şi avantaje financiare. Opt fotografii Polaroid costă aproximativ 25 de dolari şi, dacă te gândeşti la costuri, cei pasionaţi vor avea o atitudine diferită şi vor fi mai atenţi atunci când fac fotografii.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce este, de fapt, certificatul de viață. Fără el nu veți putea lua pensia. Cum trebuie semnat și unde
Capital.ro
Viitoarea forță mondială e vecină cu România. Descoperirea ce poate schimba soarta unei națiuni
Playtech.ro
ȘOC! Florin Piersic NU mai arată cum îl știai! A ajuns de nerecunoscut ACUM, AVEM imaginile
DailyBusiness
Apar abonamente gratis pentru români. Compania care distruge concurența cu noua ofertă
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Cea mai mare spaimă a lui Nicolae Ceaușescu. Făcea totul în secret
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Florin Piersic, TRANSFIGURAT total de problemele de sănătate... Actorul parcă s-a „topit” pe picioare, abia îl mai recunoști
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Cutremur cu magnitudinea de 4,7 în Arad! Unda seismului s-a resimțit în mai multe orașe din vestul țării, precum Cluj și Baia Mare
Capital.ro
Rămâi cu zero lei în contul bancar. Nu lasă urme. Avertisment nou pentru cei cu telefon mobil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Incendii de amploare în Grecia: Pompierii români intervin în zona Attica
MediaFlux
Marius Budăi anunță când vin pensiile majorate la seniori: „Este acea convenție cu Poșta Română”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!