OARE… uleiul nu face pielea şi mai grasă?
Nu. Tenul are propria sa sursă de grăsime, deci am putea spune că e un „limbaj” pe care chiar îl înţelege. „Uleiurile bune echilibrează şi protejează pielea. Lipsa protecţiei la suprafaţă (formată din ulei) duce la deshidratare. În cazul privării forţate de uleiuri (prin exfoliere), organismul produce şi mai mult sebum pentru a suplini fluidul pierdut de la suprafaţă, creând astfel un cerc vicios”, explică Sue Dann, specialist în cadrul companiei Omniderm. Secretul? Un ulei introdus în rutina zilnică de îngrijire (de exemplu cel de jojoba sau măceşe) va păcăli pielea să creadă că produce suficient.
Citeşte şi Cum te poate ajuta uleiul de cocos să ai o piele frumoasă
OARE… demachierea feţei cu ulei chiar poate curăţa pielea?
Aceste uleiuri sunt concepute special pentru a se integra în primul pas al ritualului de îngrijire, înaintea altui produs de curăţare. Ele funcţionează conform principiului „cine se-aseamănă se-adună”, în cazul nostru, uleiul atrage grăsimea proprie pielii, fără a priva tenul de auto-protecţie, ne asigură Emma Hobson, expert în cadrul Institutul Dermatologic Internaţional.
„Când îndepărtezi uleiul demachiant de pe faţă, înlături toate impurităţile, grăsimea de la suprafaţă şi alte reziduuri”, mai spune Hobson, adăugînd că uleiul se descurcă excelent să ştergă machiajul rezistent sau cremele cu SPF. Iar pasul următor, curăţarea pielii cu soluţia obişnuită, chiar îţi va lăsa pielea ca de bebeluş, deoarece va acţiona optim pe tenul deja curăţat de primul strat de impurităţi.
Iata adevarul despre uleiurile cosmetice pe cosmopolitan.ro.