„Nu poţi să discuţi despre şubrezirea unei construcţii politice făcând referire la un discurs. Eu iau ca glumă toată povestea asta. Cred că, deşi pot exista anumite costuri, fie ele şi electorale, vrem să ale arătăm oamenilor că nu suntem toţi la fel şi că vrem să facem altfel de politică. Păi cum să facem acest lucru? Prin comportament”, a declarat Moldovan, citat de Mediafax.
Liderul PSD Bistriţa-Năsăud a spus că învestirea unui nou Guvern era cel mai bun moment ca Victor Ponta să se pună în „cântar” cu noul premier. Potrivit acestuia, prezenţa lui Ponta a fost decisă în USL şi nu a fost o iniţiativă personală a liderului PSD.
„Este pentru prima oară de la învestirea guvernelor lui Traian Băsescu când discursul liderului opoziţiei a luat caimacul, ca să spun aşa. Se vorbeşte foarte mult în media mai mult despre discursul lui Ponta decât despre ceea ce a spus premierul învestit, miniştrii şi chiar preşedintele Traian Băsescu. Părerea mea este că discursul a fost unul normal pentru o societate care, din păcate, e obişnuită cu radicalizarea vieţii politice”, a afirmat Emil Radu Moldovan.
Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.
Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.
Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD şi la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat şi că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.