Fiul lui Bercea Mondial, audiat la DNA

Fiul lui Bercea Mondial a fost adus la DNA pentru a fi audiat din nou. Florin Anghel trebuie să dea declaraţii după ce a depus plângere penală împotriva fratelui preşedintelui Traian Băsescu, acuzându-l de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de şantaj. 
Romania TV
18 iun. 2014, 08:33
Fiul lui Bercea Mondial, audiat la DNA

DNA Bucureşti a preluat plângerea făcută de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva lui Mircea Băsescu. Pavel Abraham, avocatul care îi reprezintă pe fiul şi pe ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, în dosarul în care cei doi sunt cercetaţi pentru presupusa şantajare a fratelui şefului statului, Mircea Băsescu, a adus pe 13 iunie la DNA – Serviciul teritorial Constanţa două înregistrări audio-video pentru a fi analizate şi evaluate de procurorii anticorupţie. Potrivit lui Abraham, înregistrările l-ar incrimina pe Mircea Băsescu.

Totodată, prin avocatul său, Florin Anghel a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de şantaj.

Plângerile lui Florin Anghel vin după ce DNA a anunţat că fiul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, este cercetat penal pentru săvârşirea a trei infracţiuni de şantaj. În prezent, Florin Anghel se află în Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat la cinci ani şi trei luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor.

Conform unui comunicat al DNA, pe 31 mai, într-o discuţie telefonică purtată din Penitenciarul Colibaşi cu persoana pe care ar fi şantajat-o, Florin Anghel i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată de procurori, astfel încât Marius Constantin, cumnatul său, să fie pus în libertate.

„Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie”, precizează DNA.

Anterior, la 1 noiembrie 2013, Florin Anghel ar fi ameninţat aceeaşi persoană cu scopul de a o determina să-i dea suma de 280.000 euro.

Totodată, la 26 martie 2014, Anghel ar fi exercitat ameninţări asupra unei alte persoane vătămate, căreia i-ar fi cerut în schimb 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea sa.

La începutul lunii iunie, ginerele şi fiica lui Bercea Mondial au fost prinşi în flagrant în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro. 

În urma flagrantului realizat de procurorii anticorupţie, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de soţia sa, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Constanţa au judecat, miercuri, contestaţia formulată de ginerele interlopului Bercea Mondial împotriva măsurii arestării preventive a sa în dosarul în care este cercetat pentru presupusa şantajare a fratelui şefului statului, Mircea Băsescu, instanţa rămânând în pronunţare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'