Medicul lui Nicuşor Constantinescu: Întreruperea tratamentului ar compromite starea de sănătate a pacientului

Doctorul care l-a îngrijit pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a redactat o scrisoare medicală care a fost depusă de avocaţi la instanţă. Medicul subliniază că Nicuşor Constantinescu are nevoie de îngrijiri de specialitate, în caz contrar evoluţia sa post operatorie riscând să fie una problematică.
Romania TV
18 iun. 2014, 15:00
Medicul lui Nicuşor Constantinescu: Întreruperea tratamentului ar compromite starea de sănătate a pacientului

Mohamad E. Allaf, doctor la Institutul urologic James Buchanan Brady, Universitatea John Hopkins, afirmă că l-a tratat pe Nicuşor Constantinescu la spitalul John Hopkins, unde este internat preşedintele CJ, diagnosticat cu cancer agresiv de prostată.

Acesta afirmă că Nicuşor Constantinescu s-a simţit, iniţial, bine după operaţie, dar apoi au apărut complicaţii.

„Inițial, pacientul s-a simțit bine, dar din păcate a suferit o pierdere anastomotică vezico-ureterală pe lângă un limfocel, necesitând amplasarea prelungită a două catetere. Cateterul urinar a fost scos în data de 15 mai, iar cateterul abdominal (limfocel) este încă montat așteptându-se resorbirea lichidului limfatic. Așa cum era de așteptat, pacientul se confruntă în prezent cu incontinența urinară care este normală după prostatectomie radicală și poate avea o evoluție imprevizibilă a recuperării. Majoritatea bărbaților își vor recăpăta controlul urinar la 6 luni după operație, în vreme ce în cazul altora poate dura mai mult. Din păcate, câțiva pacienți nu-și vor recăpăta niciodată controlul urinar complet. Dl. Constantinescu a fost internat în spital pentru intervenția chirurgicală în aprilie și a fost internat din nou de două ori necesitând introducerea drenei abdominale după ce tomografia computerizată a confirmat formarea unui limfocel așa cum s-a arătat mai sus. De asemenea, dânsului i-au fost administrate antibiotice pentru o infecție și a necesitat îngrijire medicală intensivă perioperatorie. Cateterul abdominal a fost introdus în data de 3 mai 2014 și va fi scos când drenajul scade sub 50 ml la 24 de ore. În prezent, drenajul este de aproximativ 100 ml la 24 de ore”, afirmă medicul în documentul obţinut de România TV.

DNA cere ARESTAREA lui Nicuşor Constantinescu pentru că nu s-a întors din SUA

De asemenea, medicul afirmă că se recomandă ca pacientul să fie supus radioterapiei. Mai mult, el avertizează că o întreruperea a tratamentului ar compromite major starea de sănătate a preşedintelui CJ.

“O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate și poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa și a stadiului oncologic. Dacă aveți întrebări, vă rog să nu ezitați să mi le adresați”, încheie medicul de la spitalul american.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut instanţei înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pe motiv că nu s-a întors din Statele Unite ale Americii la termenul stabilit.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va cere în instanţă arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a întors, în termenul impus de organele judiciare, din SUA, unde se află pentru a urma un tratament medical.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro ca procurorii au solicitat luni, 16 iunie 2014, inlocuirea masurii controlului judiciar dispusa in cazul sefului CJ Constanta cu cea a arestului preventiv, in dosarul in care Constantinescu a fost trimis in judecata in 27 mai 2014, pentru abuz in serviciu.

Potrivit lui Mocanu, solicitarea DNA va fi judecata luni, 23 iunie 2014, de Tribunalul Bucuresti.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu explică motivul prelungirii tratamentului în Statele Unite

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a precizat, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

În comunicatul de presa se arată ca seful CJ Constanta nu se sustrage urmaririi penale, ci doar urmeaza un tratament extrem de complicat. Avocatul Marius Mocanu precizează ca procurorii cunosc situatia exacta a lui Nicusor Constantinescu, dar cu toate acestea l-au trimis in judecata in lipsa, iar acum cer arestarea preventiva.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este din 9 aprilie 2014 în SUA, pentru tratarea cancerului de prostată, boală incurabilă în România, cu speranţă de supravieţuire mică şi în Europa. Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore – Statul Maryland, USA este instituţia medicală americană unde Nicuşor Constantinescu luptă, alături de echipa medicală, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru salvarea vieţii acestuia. Nicuşor Constantinescu a fost operat cu ajutorul robotului Da Vinci, extirpându-i-se total şi radical prostata, glandele seminale, ganglionii şi nodulii din pelvis.

Tratamentul ambulatoriu administrat de medicii americani, alternat cu reinternări repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenţă urinară minim trei luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea funcţiilor şi organelor afectate) continuă şi astăzi, 17 iunie 2014. Drena montată în pelvis colectează încă lichid zilnic în cantităţi mari, împiedicând începerea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase” , se arată în comunicatul respectiv.

„După abuzurile DNA faţă de Nicuşor Constantinescu, făcute în repetate rânduri în primavară, constând în reţinerea sa abuzivă şi hărţuirea cu rechizitorii ce fac referire la Programele Consiliului Judeţean Constanţa privind refacerea perdelelor forestiere, a livezilor dobrogene, a dotărilor informatice şi rechizitelor anuale pentru copiii din mediul rural, DNA l-a trimis în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, în lipsă, cerând abuziv, din nou, arestarea preventivă a acestuia, deşi procurorii cunosc exact situaţia medicală a acestuia, din actele puse la dispoziţie, în permanenţă, de Spitalul Universitar John Hopkins, prin intermediul avocatului Marius Mocanu. Procurorii susţin în motivare că Nicuşor Constantinescu nu a început radioterapia în Statele Unite ale Americii şi se sustrage urmăririi penale, de parcă acesta ar refuza vindecarea de cancer. Realitatea este că menţinerea drenei în pelvisul pacientului împiedică începerea radioterapiei, existând interdicţia medicală pentru aplicarea tratamentului în această situaţie„, se mai precizează în comunicat.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'