Pleci în Grecia în concediu? Ce locuri SECRETE poţi să vizitezi, pentru o vacanţă UNICĂ GALERIE FOTO

Pleci în Grecia în concediu, dar te-ai plictisit de Katerini, Lefkada sau Halkidiki? Citeşte mai jos pentru a afla cele mai tari locuri ascunse din Grecia, unde poţi avea parte de o excursie unică, în locuri mai puţin frecventate de turişti.
Romania TV
28 iun. 2014, 07:33
Pleci în Grecia în concediu? Ce locuri SECRETE poţi să vizitezi, pentru o vacanţă UNICĂ GALERIE FOTO

1. Insula Patmos

(w500) Insula Pat

Insula Patmos este o insuliță din Marea Egee. Este cea mai nordică insulă din Arhipelagul Dodecanez. Are o populație de 3.044 de persoane și o suprafață de 34,14 km². Cel mai înalt loc este Profitis Ilias, 269 metri deasupra mării. Municipalitatea din Patmos este o periferie a orașului grec Kalymnos.

Autorul Apocalipsei afirmă că era în Patmos când a primit prima viziune. Ca urmare, autorul Apocalipsei este numit uneori Ioan de Patmos. 

În afară de siturile religioase, insula oferă şi foarte multe plaje ascunse şi mai puţin cunoscute de turişti, dar deosebit de frumoase.

2. Oinoússes

(w500) Oinoússes

Oinoússes este un complex de nouă insule situate între Chios și peninsula Erythraia în Asia Mică, din care doar una este locuită (cea cu același nume). Oinousses este cunoscută încă din antichitate. Datorită poziției sale strategice a fost cucerită de-a lungul secolelor de către genovezi, venețieni și turci. Frumusețea naturală izbitoare a insulelor explică de ce ele fac parte din rețeaua europeană „NATURA 2000”.

Programează o excursie la Oinoússes în timpul verii și bucură-te de momente prețioase de pace și de izolare pe plajele scăldate de soare. Poţi participa la festivitățile religioase locale, care sunt organizate pe tot parcursul verii, și te poţi bucura de bucătăria locală autentică în tavernele de la mare.

3. Paxi

(w500) Paxi

Paxi este o insulă ionică a Greciei. Ea este situată la sud de insula Corfu. La 2,5 km la sud de Paxos se află o mică insulă, Antipaxos, care numără doar vreo patruzeci de locuitori permanenți.

Paxi are lungimea de 10 km și, în unele locuri, depășește lărgimea de 2 km. Jumătate din cei 3.000 de locuitori ai insulei trăiesc la Gaios, localitatea principală situată în sud-vest. Gaios este un mic port de pescari bine protejat de două insulițe, Panaghia și Agios Nikolaos.

Potrivit mitologiei grecești, Poseidon a despărțit Paxos de Corfu cu tridentul său, pentru a crea un cuib de dragoste pentru el și soția sa Amphitrite.

Paxi îţi poate oferi experienţa unui loc liniştit şi plin tradiţii, şi probabil cea mai limpede apă de mare din toată Grecia.

4. Insula Chios

(w500) Insula Chi

Chios este o insulă din Grecia, aflată în Marea Egee, la 7 km de coasta Turciei.

Mănăstirea Nea Moni de pe insula Chios a fost înscrisă în anul 1990 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Deasemenea, insula Chios mai este cunoscută și ca „insula parfumurilor” („smelling island”) – datorită florilor care cresc la tot pasul, de o diversitate coloristică deosebită. Dar ceea ce face cu adevarat deosebită insula este arborele de mastic, care crește numai în această insulă, în zona numită „Satele de Mastic”. Arborele de mastic produce o rășina puțin opacă – care are proprietăți curative în tratarea, în special, a bolilor aparatului digestiv.

5. Mani, Peloponez

(w500) Mani

Peloponezul este o peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint. Este de asemenea o regiune a Greciei, formată din 5 prefecturi. Regiunea Peloponez acoperă doar parțial peninsula.

Peninsula are un interior muntos și coaste neregulate, cel mai înalt punct fiind Muntele Taygetus. Include patru peninsule îndreptate spre sud, Messenia, Peninsula Mani, Capul Malea (cunoscut de asemenea ca Epidaurus Limera), și Argolida în nord-estul îndepărtat al Peloponezului.

Localitatea Vathia este situată în partea de sud a Peninsulei Mani. Ea face parte din grupul de așezări numite „Sate interioare”. Pe partea superioară a unui deal înalt de 200m, Vathia este o așezare densă, construită din piatră, format din 144 de clădiri grupate în patru cartiere distincte. Stilul arhitectural al clădirilor și organizarea spațială a satului reflectă lupta dintre familiile concurente din Mani pentru a se aşeza pe deal, punctul strategic dominant din Vathia în timpurile medievale.

O exursie scurte te va duce la Areópolis, capitala Mani, unde clădirile de piatră sunt, de asemenea, renovate. La peșterile Diros, un loc spectaculos și încă neexplorat, unul dintre cele mai vechi locuri locuite în Grecia, sau la Yeroliménas, portul turistic din Mani. În continuare, până la punctul cel mai sudic al Greciei continentale, se află Cape Taínaron. Aici poţi vizita peştera lui Hades, zeul morții, și templul antic al lui Poseidon. Această călătorie de neuitat se încheie cu o vizită la Gytheion și în insula Kranái.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!