CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Japonia – Grecia 0-0

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 201: În celălalt meci al grupei, Columbia a învins Cote d'Ivoire cu 2-1 (la Brasilia). Ultimele partide din Grupa C se vor juca pe 24 iunie, Japonia - Columbia, la Cuiaba, şi Grecia - Cote d'Ivoire, la Fortaleza (ambele de la ora 23,00, ora României).
Romania TV
20 iun. 2014, 04:21
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Japonia - Grecia 0-0

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Echipele Japoniei şi Greciei au terminat la egalitate, 0-0, joi, într-un meci disputat pe ”Arena das Dunas” din Natal, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Cele două echipe au oferit o imagine a neputinţei, nereuşind să marcheze într-un meci în care, totuşi, ocaziile de gol nu au lipsit. Niponii au exasperat cu pasele lor nesfârşite, în timp ce grecii s-au apărat cu o îndârjire demnă de o cauză mai bună.

Niponii au preferat o posesie prelungită din start, în timp ce grecii şi-au făcut simţite intenţiile pe contre încă din minutul 4, când Mitroglou a fost blocat de Konno în careu. Kone (11) a finalizat un contraatac tăios cu un şut, dar Kawashima a reţinut în doi timpi.

Japonii a pasat mult în încercarea de a găsi culoare de pătrundere spre poarta lui Karnezis, iar o primă şansă s-a ivit în minutul 19, când Osako a finalizat cu şut o combinaţie, dar portarul elen a fost la post şi a reţinut. Acelaşi Osako s-a remarcat cu un şut cu efect, aproape de colţul lung (19). Cea mai bună ocazie a asiaticilor s-a consumat în minutul 29, când Honda a executat foarte bine o lovitură liberă de la 24 metri, însă Karnezis a respins mingea.

Grecia, viitoarea adversară a României în preliminariile EURO 2016, a suferit două lovituri în prima repriză, accidentarea vârfului Mitroglu, cel care a marcat trei goluri României în barajul din toamna trecută, şi eliminarea căpitanului Katsouranis, pentru al doilea cartonaş galben.

În ciuda acestor probleme, Grecia a avut o mare ocazie de a deschide scorul, însă şutul puternic al lui Torosidis, de la circa 20 de metri, a fost respins cu dificultate de Kawashima.

Repriza secundă s-a desfăşurat după acelaşi tipic, cu niponii plimbând mingea până la exasperare, în speranţa unui culoar favorabil care rar s-a ivit.

Grecia a avut prima ocazie de gol clară a părţii a doua, prin Gekas, a cărui lovitură de cap a fost respinsă de Kawashima (60). Okubo a ratat o mare şansă în minutul 68, dar a trimis din doar câţiva metri pe lângă poartă. Uchida (71) a tras pe lângă poartă din 7 metri, după o respingere greşită a apărătorilor greci. Okubo şi-a încercat norocul şi de la 30 de metri, dar Karnezis a fost la post (78), iar apoi Yoshida nu a putut direcţiona spre poartă centrarea puternică a lui Nagatomo (85). Kawashima a salvat situaţia la şutul lui Holebas (88), la una din rarele ieşiri ale grecilor pe contraatac, după care Karnezis s-a remarcat la lovitura liberă a lui Endo (90).

Cu această remiză, cele două echipe păstrează şanse de a merge mai departe, dar jocul prestat în primele lor două partide nu conferă prea multe motive de optimism.

În celălalt meci al grupei, Columbia a învins Cote d’Ivoire cu 2-1 (la Brasilia). Ultimele partide din Grupa C se vor juca pe 24 iunie, Japonia – Columbia, la Cuiaba, şi Grecia – Cote d’Ivoire, la Fortaleza (ambele de la ora 23,00, ora României).

Japonia – Grecia 0-0

Natal, ”Arena das Dunas”: 39.485 spectatori

Cupa Mondială 2014 – Grupa C

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Au evoluat echipele:

Japonia: 1. Eiji Kawashima – 2. Atsuto Uchida, 22. Maya Yoshida, 15. Yasuyuki Konno, 5. Yuto Nagatomo – 17. Makoto Hasebe (căpitan; 7. Yasuhito Endo, 46), 16. Hotaru Yamaguchi – 9. Shinji Okazaki, 4. Keisuke Honda, 13. Yoshito Okubo – 18. Yuya Osako (10. Shinji Kagawa, 57). Selecţioner: Alberto Zaccheroni.

Rezerve neutilizate: 12. Shusaku Nishikawa, 23. Shuichi Gonda – 3. Gotoku Sakai, 6. Masato Morishige, 8. Hiroshi Kiyotake, 11. Yoichiro Kakitani, 14. Toshihiro Aoyama, 19. Masahiko Inoha, 20. Manabu Saito, 21. Hiroki Sakai.

Grecia: 1. Orestis Karnezis – 15. Vassilis Torosidis, 4. Kostas Manolas, 19. Sokratis Papasthathopoulos, 20. Jose Holebas – 21. Kostas Katsouranis (căpitan) – 18. Ioannis Fetfatzidis (10. Georgios Karagounis, 41), 2. Ioannis Maniatis, 8. Panagiotis Kone (14. Dimitrios Salpingidis, 81), 7. Georgios Samaras – 9. Kostas Mitroglou (17. Theofanis Gekas, 35). Selecţioner: Fernando Santos.

Rezerve neutilizate: 12. Panaglotis Glykos, 13.Stefanos Kapino – 3. Georgios Tzavellas, 5. Vangelis Moras, 6. Alexandros Tziolis, 11. Loukas Vyntra, 16. Lazaros Christodoulopoulos, 22. Andreas Samaris, 23. Panagiotis Tachtsidis.

Arbitru: Joel Aguilar; arbitri asistenţi: William Torres, Juan Zumba (toţi din El Salvador); arbitru de rezervă: Norbert Hauata (Tahiti)

Cartonaşe galbene: Hasebe (12), Katsouranis (27, 38), Samaras (55), Torosidis (88).

Cartonaş roşu: Katsouranis (38).

 Clasamentul Grupei C la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie):

loc echipa M V E Î GM-GP P
1 Columbia 2 2 0 0 5-1 6
2 Cote d’Ivoire 2 1 0 1 3-3 3
3 Japonia 2 0 1 1 1-2 1
4 Grecia 2 0 1 1 0-3 1

Legendă: M – meciuri, V – victorii, E – egaluri, Î – înfrângeri, GM – goluri marcate, GP – goluri primite, P – puncte.

Rezultate:

Sâmbătă

Columbia – Grecia 3-0 (Belo Horizonte)

Cote d’Ivoire – Japonia 2-1 (Recife)

Joi 19 iunie: 

Columbia – Cote d’Ivoire 2-1 (Brasilia)

Japonia – Grecia 0-0 (Natal)

Program (ora României):

Marţi 24 iunie: 

23,00: Japonia – Columbia, la Cuiaba

23,00: Grecia – Cote d’Ivoire, la Fortaleza

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Cele patru zodii binecuvântate de astre după 10 septembrie. Împăcări, reușite mari, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
Te lasă fără bani în contul bancar. Înșelătoria din România aproape imposibil de depistat
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Cea mai bună rețetă de zacuscă de ciuperci. Fără aditivi și conservanți artificiali
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
EXCLUSIV | Dan Negru, amenințat cu moartea și luat la ”șuturi” în plină stradă! ”Vei plăti prețul suprem!” De la ce a pornit totul?
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Banii NU trebuie să ajungă la proprietarii de terenuri. Cum se plătesc ajutoarele pentru teren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Românii pot investi în noi titluri de stat Tezaur cu dobânzi neimpozabile
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...