Bob Dylan, pe numele lui adevărat Robert Allen Zimmerman s-a născut în data de la 24 mai 1941, în Duluth, statul american Minnesota, SUA, dintr-o familie de evrei emigrați din Rusia. Este cântăreț, compozitor, muzician și poet, iar contribuţia sa în muzica americană este comparabilă, ca faimă și influență, cu cele ale lui Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie sau Hank Williams.
Printre celebrele sale cântece se numără „Blowin’ in the Wind” și „The Times They Are a-Changin'”. Acestea au devenit embleme ale mișcărilor anti-război și pentru drepturile civile la scară mondială. Albumul Together Through Life a intrat în topul vânzărilor de albume din Marea Britanie și din SUA în 2009, Bob Dylan fiind astfel cel mai în vârstă artist care a reuşit o asemenea performanţă. Revista Rolling Stone l-a clasat pe locul al doilea în lista celor mai mari artiști ai tuturor timpurilor.
Dylan este cântăreţ vocal, dar cântă și la muzicuță, chitară, chitară bas, pian și orgă electronică. Unii susţin că talentul său deosebit ar fi fost supraestimat şi că există o pleiadă întreagă de artişti care au fost inspiraţi de el şi chiar că l-ar fi întrecut. Publicaţia salon.com a făcut o selecţie de artişti care l-ar fi depăşit ca talent pe Dylan.
Jimi Hendrix (“Wait Until Tomorrow”)
Este, probabil, sugestia cea mai puţin controversată din lista artiştilor care l-au întrecut pe Dylan. Prestaţia artistică a lui Hendrix se apropie de înălţimile stratosferice ale lui Zimmerman. „All Along the Watchtower” este, probabil, el mai celebru „ascensor” al lui Dylan, care a beneficiat însă de vocea mult mai expresivă a lui Hendrix şi de interpretarea piesei. Totuşi, „Wait until Tomorow” ar putea fi o „vitrină” mai bună, scoasă mai bine în evidenţă prin talentul interpretării lui Hendrix.
Donovan ( “Get Thy Bearings”)
Iniţial, Donovan a fost supranumit „Bob Dylan al britanicilor”, iar primele lui înregistrări, cum ar fi „Catch the Wind”, de pildă, au fost puternic influenţate de Dylan.Repertoriul lui Donovan însă a fost mereu superior contemporanilor lui americani, iar combinaţia de folk britanic cu muzica pop şi rock a fost de departe mai îndrăzneaţă şi originală.