Un sirian rezident în România, trimis în judecată. Prejudiciul este de aproape patru milioane de euro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Anwar Hejou, cetăţean sirian rezident în România, asociat şi administrator al unei firme, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Valentin Nedelcu.
Iulian Tudor
23 iun. 2014, 11:18
Un sirian rezident în România, trimis în judecată. Prejudiciul este de aproape patru milioane de euro

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada octombrie 2007 – septembrie 2008, Anwar Hejou, administrator al SC Simbog Com SRL, cu sprijinul lui Valentin Nedelcu i-a indus şi menţinut în eroare pe reprezentanţii legali ai SC Romstal Leasing IFN SA, cu ocazia încheierii şi a executării unui număr de 30 de contracte şi convenţii de furnizare a unor utilaje marca Caterpillar, prin vânzarea către aceasta a unor echipamente inexistente sau, după caz, care nu erau proprietatea sa şi care ulterior nu erau livrate, potrivit Agerpres.

Aceste operaţiuni au stat la baza încheierii unui număr de 30 de contracte de leasing financiar între firma de leasing şi mai mulţi utilizatori, societăţi comerciale, bunurile „vândute” nefiind în fapt preluate de utilizatorii respectivi. Utilizatorii erau de fapt societăţi administrate/controlate/conduse de inculpaţi, respectiv de alte persoane interesate în obţinerea de resurse financiare în modalitatea frauduloasă sus-descrisă. În această modalitate, SC Romstal Leasing IFN SA a suferit un prejudiciu în cuantum de aproximativ 13,7 milioane lei (în echivalent peste 3,8 milioane euro), sumă de bani achitată de societatea de leasing pentru „furnizorul” SC Simbog Com SRl„, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Partea vătămată SC Romstal Leasing IFN SA a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal.

În urma verificărilor efectuate în cauză nu au fost identificate bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi, nefiind astfel dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea menţinerii măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Anwar Hejou.

DNA mai precizează că Anwar Hejou a mai fost trimis în judecată în acest an într-un alt dosar, pentru infracţiuni similare.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la DGASPC Giurgiu şi la mai multe firme într-un dosar privind atribuirea unor contracte

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Anunț de la Casa de Pensii. Când se dau biletele de tratament pentru pensionari
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Raport CIA. Care a fost principala vulnerabilitate a regimului Ceaușescu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ireal cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce a ajuns să facă fostul antrenor al lotului național de gimnastică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Simona Halep spune adevărul despre Mouratoglou. Ce relație e între ei
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Nicușor Dan ezită să semneze pentru candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...