Rudele lui Bercea Mondial, trimise în judecată pentru ŞANTAJAREA lui Mircea Băsescu

Rudele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost trimise în judecată pentru şantaj, informează DNA. Decizia are loc ca urma a denunţului depus de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.
Alina Andrei
23 iun. 2014, 11:37
Rudele lui Bercea Mondial, trimise în judecată pentru ŞANTAJAREA lui Mircea Băsescu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Marius Cosntantin, ginerele lui Bercea Mondial, aflat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, pe soţia lui şi fiică a lui Bercea Mondial, pe Ion Grinica Anghel, fiul minor în vârstă de 17 ani al Izaurei Anghel, pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză, şi pe soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, şi ei acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de şantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „la data de 01.11.2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro”. Persoana şantajată este fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu.

„La data de 26.03.2014, Anghel Fănica şi Anghel Florin au exercitat ameninţări asupra unei persoane, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. La datele de 26.05.2014 şi 29.05.2014, inculpaţii Constantin Marius, Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion au exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu ceilalți doi inculpați suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii mai precizează că „la data de 31.05.2014, inculpatul Anghel Florin, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa”, ameninţând că „în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv implicarea ei în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, urmând să disemineze şi o presupusă înregistrare având ca obiect aceste aspecte”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Constantin Marius şi a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Anghel Izaura şi Anghel Grinică Ion.

Cum a fost şantajat Mircea Băsescu

CONSTANTIN MARIUS, ginerele lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a fost arestat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, în timp ce şoţia lui, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani sunt cercetaţi în libertatea, pentru şantajarea lui Mircea Băsescu. 
În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, Marius Constantin „a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție”. Ginerele lui Bercea Mondial i-a cerut lui Mircea Băsescu să-i dea 280.000 euro.
Procurorii precizează că la data de 29 mai 2014, Marius Constantin a primit împreună cu celelalte două persoane suma de 10.000 euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant. Față de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura și un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...