Două echipe, cuprinzând în total 36 de fotbalişti, s-au confruntat fără întrerupere timp de 73 de ore, alternând 2 ore de joc, apoi 2 ore de repaus pe jucător, a explicat pentru AFP Vincent Stelletta, preşedintele asociaţiei de caritate Friends Association, care a organizat evenimentul. „La un moment dat am crezut că nu se va reuşi. Doi jucători au abandonat în timpul meciului şi au fost spitalizaţi pentru scurt timp„, a spus organizatorul.
Scorul final a fost 475-473.
„Suntem practic siguri că va performanţa noastră va fi omologată de Cartea Recordurilor. Au existat martorii necesari şi au fost respectate regulile prescrise, inclusiv consemnarea riguroasă a scorului, ceea ce nu a fost deloc uşor„, a mai afirmat el. Precedentul cel mai lung meci, realizat în Anglia, a durat 72 de ore.
„Ne-am decis să ne mobilizăm pentru a atrage atenţia asupra maladiei rare Crigler-Najjar, de care este atinsă Elena, fiica de 3 ani a unuia dintre prietenii noştri„, a mai spus el, fără să poată, totuşi, preciza imediat câte fonduri au strâns în timpul meciului pentru cercetări. Potrivit site-ului asociaţiei franceze pentru Crigler-Najjar, această maladie genetică loveşte un nou-născut dintr-un milion, iar în Franţa sunt recenzate cel puţin 20 de cazuri.
Maladia este cauzată de deficitul unei enzime a ficatului, care ar trebui, în mod normal, să transforme bilirubina (un pigment biliar produs prin distrugerea globulelor roşii) într-o formă care să poată fi eliminată de corp. Acumularea de bilirubină în organism antrenează o colorare în galben a pielii şi devine toxică când ajunge la un nivel ridicat, putând afecta creierul.
Persoanele cele mai atinse nu supravieţuiesc decât graţie unui tratament cotidian de fototerapie, expunând pielea unei lumini albastre speciale, între 10 şi 12 ore pe zi, pentru tot restul vieţii.